Fashion Connection: Akcenat na održivoj modi

Na 26. Fashion Connectionu svoje kolekcije predstaviće i crnogorske dizajnerke

3519 pregleda 0 komentar(a)
Plakat Fashion Connectiona, Foto: Đorđe Živaljević
Plakat Fashion Connectiona, Foto: Đorđe Živaljević

Proljećno izdanje modne manifestacije “GP Contour Fashion Connection” koja se održava 26. put u organizaciji modne agencije “Mondaine models” biće upriličeno 25. aprila u prostoru “Vodeno ogledalo” hotela Hilton. Ovaj modni događaj počeće u 18 časova, a prlikom istog će nove kolekcije prikazati akademska slikarka Anja Radulović, zatim modna dizajnerka Jovana Jerkić, arhitektica Aleksandra Džaković - Akka costumes koja je nedavno svoje modele predstavila i na nedjelji mode u Parizu, dok će događaj zatvoriti čuveni srpski modni kreator Zvonko Marković sa kolekcijom “Minotaur”.

Istog dana, u neposrednoj blizini piste - sali “Ksenija”, u 12 časova, biće otvorena izložba šest sjajnih umjetnica pod nazivom “Tradicija”. Naime, kako je fokus ovog “Connectiona” na očuvanju tekstilne crnogorske kulturne baštine i promocije tradicionalnih zanatskih znanja, vještina i modnih izraza, posjetioci će imati jedinstvenu priliku da vide radove Vesne Rakočević, mr Jelene Đukanović, dipl. modne dizajnerke Marine Banović, Sabahete Novalić, prof. dr Milene Đukanović i Nede Jovanović. Na samoj pisti akcenat će biti na umjetničkim kolekcijama i održivoj modi, kao i na slobodi, igri i kreativnosti koje moda kao primijenjena umjetnost nesumnjivo pruža.

Izložbu će, za predstavnike medija, u 12 časova, svečano otvoriti Dobrila Vlahović, generalna direktorica Direktorata za kulturnu baštinu u Ministarstvu kulture i medija, nakon čega će do 20 časova biti otvorena za javnost.

Na oficijelnoj fotografiji događaja je model Biljana Kecojević u kreaciji Aleksandre Džaković - AKKA costumes, a ista je djelo crnogorskog fotografa Đorđa Živaljevića.

Bonus video: