Inspiracija sa ulica Pariza: Nose se ovakve jakne za proljeće

Modni pogodak koji svakoj jednostavnoj modnoj kombinaciji daje dodatnu vrijednost

11381 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Tokom posljednjih dana, ako razgledate po Instagramu šta nose najbolje stilizovane djevojke, vrlo vjerovatno ćete naići na barem jedan model zanimljivih jakni. Po svemu sudeći, riječ je o novom mikro trendu koji je, logično, započeo na francuskim ulicama. Ko će drugi diktirati trendove u modnom svijetu nego uvijek uglađene i sređene Francuskinje.

Kao što to obično biva i u drugim stvarima, trendovi koji se pojavljuju u središtima mode, vrlo brzo usvajaju se i drugdje. Tako bi ovaj trend mogao stići i vrlo skoro kod nas. Pačvork jakne u bojama i to s cvjetnim uzorkom modni su pogodak koji svakoj jednostavnoj modnoj kombinaciji daje dodatnu vrijednost.

Kod Francuskinja je vrlo često manje više pa su omiljeni džins i obična majica neizostavni dio garderobe. Kako bi začinile svoje jednostavne kombinacije ovoga proljeća biraju jedan poseban komad kao što su ovakve prošivene jakne s cvjetnim motivima i živih boja.

Ako vam treba kombinacija za svaki dan, ovu modnu kombinaciju možete nositi uz trendi patike. Za poslovni i možda malo više romantični izgled dodatak baletanki ili mokasina biće odličan izbor. Osim uz džins, ovakve cvjetne prošivene jakne dobro idu i uz bijele pantalone, piše Journal.

Pogledajte još nekoliko kombinacija sa sličnim jaknama.

jakne
foto: Pinterest
jakne
foto: Pinterest
jakne
foto: Pinterest
jakne
foto: Pinterest
jakne
foto: Pinterest

Bonus video: