Popularniji nego ikad: Model farmerki koji slavi 150 godina

Levi’s 501 je bezvremenski komad koji zbog svoje jednostavne i opuštene siluete nikad ne izlazi iz mode

14215 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Dobar par farmerki osnovni je dio svakog garderobera, a uvijek elegantan i šik stil modno osviješćenih francuskinja često nas podstakne da pažljivije proučimo njihove kombinacije i specifične komade koje nose. Kad je riječ o farmericama, francuskinje posebno vole da nose čuveni Levi’s model 501, prenosi citymagazine.rs.

Poznate francuske modne influenserke u svojim kolekcijama farmerki imaju barem po jedan Levi’s 501 par, koji je vrlo jednostavan za kombinovanje, udoban i lako ga je uklopiti u „francuski stil“.

Levi’s 501 jedan je od kultnih modela farmerki. Prvi put su patentirane i dizajnirane 1873. godine, a od 1890. su poznate pod ovim imenom, odnosno brojem, budući da je Levi’s kompanija sve svoje modele označavala brojevima.

Prepoznatljivi zaobljeni štep na zadnjim džepovima dodat im je 1943. godine, dok su se uski modeli i modeli od rastegljivog teksasa kolekciji pridružili 2016.

Levi’s 501 je bezvremenski komad koji zbog svoje jednostavne i opuštene siluete nikad ne izlazi iz mode. Ravan kroj nogavica, srednje visoki struk, razne boje teksasa, od klasičnih svijetlo i tamnoplavih do modernijih verzija u roze ili zelenoj boji, najprepoznatljivije su karakteristike ovog modela.

Bonus video: