Morate da se dotjerate na brzinu? Evo rješenja

Bilo da ste se uspavali ili da ste se u poslednjem času sjetili da imate dogovor za izlazak, postoje kombinacije koje se spremaju i oblače za tren oka s kojima nema greške

7936 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Bilo da ste neko ko se razumije u modu, prati sve najnovije trendove i ima mali milion ideja za svakodnevne kombinacije ili da ste neko ko sebe ne smatra velikim poznavaocem modnog svijeta, ali još uvijek se trudite da budete lijepo dotjerani svakog dana, vjerovatno vam je stalo da budete zadovoljni svojim izgledom. Međutim, kad žurite i nemate vremena, ili vam nedostaje energije, teško je na brzinu smisliti idealnu kombinaciju.

Životne obaveze iskaču bez najave, ormari postaju pretrpani, društveni događaji ispunjavaju vaš kalendar, i prije nego što stignete da to primijetite, osjećate se iscrpljeno, neinspirisano i potpuno odvojeno od bilo kog komada odjeće koji ste tog dana odlučili da obučete kako biste preživjeli dan. Ali to nije način na koji se živi. Oblačenje bi trebalo da bude prijatan dio vašeg dana. Ako su vam potrebni savjeti kako da se lijepo dotjerate čak i kada žurite da što prije istrčite iz kuće, wannabemagazine ima nekoliko predloga za vas.

Odaberite kombinaciju veče prije

Za mnoge od nas, jutra nisu nužno doba dana u kojima možemo mnogo toga da postignemo. Znajući da se u ranim satima osjećate umorno, učinite sebi uslugu i planirajte unaprijed.

Čak i ako ste jutarnja osoba, vrijeme između trenutka kad vam se alarm oglasi i kad morate da stignete na posao obično prolazi munjevitom brzinom. Usklađivanjem odjeće veče prije, učinićete sebi veliku uslugu. Osim toga, velike su šanse da ćete mnogo više uživati u slaganju odjevnih komada kad to radite u trenutku kad ne žurite i niste iscrpljeni.

Posegnite za haljinama i kombinezonima

Haljine i kombinezoni su najbolji prijatelj umorne žene. Zašto? Zato što su sami po sebi gotove kombinacije. Osim planiranja odgovarajućih aksesoara i cipela, ovi komadi su jednokratno rješenje. Još jedan bonus je to što su i haljine i kombinezoni izuzetno udobni.

Odlučite se za klasične komade

Jednostavan način da se osjećate skockano je da posegnete za bezvremenskim komadima koji nikada neće izaći iz mode. Razmislite o bijelim košuljama, pantalonama, blejzerima, zlatnom nakitu i mokasinama. Naravno, ovo je samo nekoliko predloga. Svi ovi stilovi su sami po sebi magični - bez obzira na vaše jutarnje stanje uma, ne možete da se ne osjećate skockano kad ih nosite. U trenutku nedoumice, klasika je u trendu – posebno kada nemate puno vremena, niti energije.

Iskoristite prednosti aksesoara

Ako planirate šta ćete obući unaprijed, postoji mogućnost da ćete se osjećati kao da vam nešto nedostaje. Međutim, to nije znak da treba da odbacite vašu kombinaciju. Umjesto toga, pokušajte da ju unapredite modnim dodacima. Privlačan komad nakita, kaiš ili lijepa šnala za kosu mogu učiniti čuda za svaki autfit.

Sredite vaš ormar

Bilo da planirate prethodne noći ili sastavljate nešto ujutru, uvjerite se da u vašem garderoberu nema nijedne stvari koja vam ne donosi radost. Dukserice ili džemperi koji svrbe, farmerice koje više ne pristaju kako treba, suknje koje su prekratke za posao – ako ih ne nosite ili su vam neudobni, ovakvi komadi ne zaslužuju mjesto u vašem ormanu. Raščišćavanje garderobe učiniće sastavljanje odjevnih kombinacija mnogo lakšim.

Izaberite jedan komad i planirajte kombinaciju u skladu s njim

Ako vam je potreban dodatni izvor inspiracije, planiranje vaše kombinacije oko jednog komada koji se ističe je pravi način da pristupite oblačenju. To može biti par cipela, pojedinačni gornji dio, par pantalona koje će vam pomoći da izgledate dobro ili jedinstvena torba. Ako se ne plašite da eksperimentišete, ovaj pristup će vam sigurno odgovarati, a može vam čak i popraviti raspoloženje.

Bonus video: