Za ljepše dane: Sedam kombinacija koje savršeno idu uz baletanke

Kako da nosite klasične baletanke, a da kombinacija ne izgleda već viđeno?

9741 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Trendovi dolaze i odlaze, ali neki komadi ostaju zauvijek. Jedan od odličnih primjera ove modne konstante su baletanke. Jednobojne, od tkanine ili kože, s lakovanim vrhom ili sa dezenom, ova obuća privlači svojom ljepotom, ali i funkcionalnošću. Poslednjih nekoliko sezona naročito je popularan model koji asocira na prave balerine - mekane baletanke sa malom mašnom ili na vezivanje.

Kakav god par da odaberete, s njim ćete bez mnogo muke moći da napravite savršenu kombinaciju, a ako vam treba malo inspiracije, Elle je izdvojio nekoliko predloga.

Ležerni krojevi i torba preko ramena

Iako su baletanke sinonim za eleganciju, kombinovanje stilova je i više nego poželjno, tako da ih možete spojiti sa ležernim komadima poput širokih pantalona i velike torbe preko ramena.

Maksi pletena haljina i biserna ogrlica

Maksi suknje predvode sezonu, ali ne zaostaju ni maksi haljine. Ukoliko krećete u šetnju gradom ili obalom, pleteni model ćete sjajno uklopiti uz baletanke, ali i lijepu bisernu ogrlicu.

Šareni džemper i teksas

Imajući u vidu promjenljivo vreme, tanki džemperi su postali neophodni, naročito u večernijm satima, a teksas pantalone i baletanke iskombinovane sa njima su pun pogodak.

Slip haljina i bijela majica

Svestrane i udobne slip haljine uz klasičnu bijelu majicu čine savršenu ležernu kombinaciju.

Top i široke crne pantalone

Proljećni trendovi vratili su topove u fokus, a da bi modna kombinacija dobila na prikladnosti i ozbiljnosti, dodajte joj crne pantalone širokih nogavica i elegantne baletanke.

Maksi suknja i blejzer

Ako ne bježite od ženstvenog stila, zašto ne biste probali maksi suknju i baletanke? Dodavanjem klasičnog sakoa ćete lako stići do otmene kombinacije.

Bomber jakna i helanke

Iako ova kombinacija na prvi pogled djeluje kao spoj nespojivog, u ovom izdanju ćete izgledati odvažno, a baletanke će ćitavom slkopu dodati malo neophodne elegancije.

Bonus video: