Ovako Japanke njeguju kožu: Jednostavno i efikasno

Njihov mladoliki izgled proizilazi iz njihovog načina života

28056 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Japanke su tokom istorije uvijek vodile računa o ljepoti, a često im se i cijeli svijet obraćao za savjete na tu temu. Međutim, njihove rutine su veoma jednostavne i lako ih može koristiti svako, a čak nisu sve ni povezane sa kontaktom na koži, piše magazin ljepotaizdravlje.rs.

Ulje je važan dio ishrane

Tipičan japanski način ishrane uključuje puno zdravih masti i ulja iz ribe, tofua i hrane na bazi soje, što podržava zdravlje kože, njenu elastičnost i spriječava starenje.

Zaštitite se od sunca

Japanke se ne izlažu previše suncu i njihova koža im je za zahvalna za to. Uobičajeno je da žene koriste suncobrane tokom ljetnjih meseci, a neke Japanke čak nose i rukavice da bi sakrile svoje ruke. Ako niste baš za to da se skroz sklonite od sunca, onda pokušajte bar sa kremama za zaštitu od sunca.

Smanjite šminku

Većina žena u Japanu rijetko nanosi tonu šminke na lice. Umjesto toga, one se fokusiraju na najbolje karakteristike svog lica naglašavajući samo oči ili usne. Dakle, preskaču slojeve pudera i ostale proizvode koje mi koristimo za podlogu. To čini njihovo lice i kožu čistijim. Osim toga, previše šminke može naglasiti ono što želite da sakrijete.

Tople noćne kupke

Ovo je još jedan neobičan trik koji čini njihovu kožu mladolikom. Kupanje noću u toplim kupkama je opuštajuće, ali takođe dubinski čisti pore, uklanja mrtve ćelije kože i čini vašu kožu mekšom, stimulišući prirodno podmlađivanje.

Koristite pristupačne proizvode

Nije uvijek skup proizvod taj koji će vam pomoći. Nekad su proizvodi koji su jeftiniji zapravo bolji. Pristupačan proizvod, uz konzistentnu rutinu njege kože, će biti sasvim dovoljan. U svakom slučaju, neka to bude provjeren proizvod. Takođe ne bi bilo na odmet da se pri odabiru konsultujete za kozmetičarem ili dermatologom.

Bonus video: