Savršen trik: Znate li u koje doba dana treba kupovati cipele?

Uz ovaj savjet ćete kupiti udobnije cipele koje neće stvarati žuljeve

9095 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mnoge žene smatraju da nije moguće imati previše cipela. U moruraznoraznih modela i vrsta, teško je odlučiti se samo za jedan par.Ono đto je za nekoga najdraža obuća, zavisi naravno od modnog stila i ukusa. Ali, sve žene se slažu što su najgore cipele – one koje su neudobne i žuljaju.

Koliko puta vam se dogodilo da ste se 'zaljubili' u neki par cipela, a nakon prvog nošenja ste shvatili da su prije svega neudobne i da nema šanse da u njima možete da napravite još koji korak. U tom trenutku se uvijek pitamo kako to nismo shvatili kad smo ih probali u prodavnici, piše Novi list.

Postoji način kako možete izbjeći scenario sa žuljevima - u kupovinu cipela treba ići u pravo vrijeme. Sigurno se pitate u čemu je razlika i kako sati u danu mogu da utiču na to. I te kako mogu.

Naime, naše noge se tokom dana mijenjaju – ujutro se uopšteno osjećamo svježe, prošli smo manje kilometara i naša stopala nisu otečena. To znači da ako ujutro idemo u kupovinu cipela, više će nam odgovarati uži kalup i manji broj.

cipele
foto: Shutterstock

Tokom dana se ta situacija mijenja. Naša stopala postaju umorna, a jedna od posljedica toga su otečena stopala. Pogađate – tada će vam odgovarati širi kalup i veći broj.

Nije teško za zaključiti da ćemo vjerovatno ujutro kupiti cipele koje će nas potencijalno nažuljati nego ako ih odaberemo popodne. Zato u kupovinu novog para cipela treba da idete u posljednjoj trećini dana - što kasnije to bolje. Tako će vam novi par cipela odgovarati tokom cijelog dana, biće udobnije i neće vam praviti žuljeve.

Ako niste u mogućnosti da u kupovinu idete uveče, napravite koji krug po šoping centru, prije nego krenete da isprobavate različite modele. Tako ćete izmoriti noge i simulirati umorna i otečena stopala.

Bonus video: