Moderni modeli naočara za sunce: I koji odgovara vašem licu

Pogledajte koji modeli naočara za sunce nikad ne izlaze iz mode, ali i koji odgovara baš vašem licu

13725 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/promo
Ilustracija, Foto: Instagram/promo

Napokon se pojavilo sunce, a nešto bez čega ne možemo da zamislimo sunčane dane definitivno su sunčane naočari. Postoji nekoliko modela koji će, bez obzira na godišnje doba, uvijek biti dobrodošao modni dodatak.

Naravno, različitim oblicima lica stoje različiti modeli. Na sreću, na tržištu postoji toliko klasičnih i bezvremenskih modela koje možete nositi iz sezone u sezonu, piše journal.hr.

To su klasični stilovi sunčanih naočara koji nikada ne izlaze iz mode. Ipak, s toliko mnogo stilova i modela, može biti teško odlučiti u koje vrijedi investirati.

Četvrtaste sunčane naočari

Ako imate ovalan ili okrugao oblik lica trebalo bi da odaberete pravougaone i predimenzionirane okvire kako bi uravnotežili crte lica. Jaki i odvažni stilovi su oni koji najviše laskaju ovakvom licu.

naočari
foto: Instagram/promo

Mačkaste sunčane naočari

Idealne su za duguljaste oblike lica i one u obliku dijamanta, uzdignuti uglovi će vašem licu dodati širinu i naglasiti jagodice.

naočari
foto: Instagram/promo

Ovalne i okrugle sunčane naočari

Okrugli oblici najbolje pristaju četvrtastim oblicima lica jer omekšavaju ivice vašeg lica. Odlučite se za odvažne stilove i izbjegavajte tanke dizajne.

naočari
foto: Instagram/promo

Predimenzionirani stilovi

Tražite li dramatičan utisak? Predimenzionirani modeli daju vam željeni "Jackie O" izgled.

naočari
foto: Instagram/promo

Naočari sa D okvirom

Pravokugaonim oblicima lica obično stoje naočari s izraženom linijom obrva u četvrtastom obliku. Naočari s D-okvirom savršeno će stajati.

naočari
foto: Instagram/promo

Avijatičarske

Četvrtastim licima najbolje stoje avijatičarske sunčane naočari. Ako je vaš oblik lica više okrugao ili ovalan, izbjegavajte ovaj model sunčanih naočara.

naočari
foto: Instagram/promo

Bonus video: