Ove modne greške dodaće vam kilograme

Njih prave čak i najveći modni entuzijasti, ali ih je, na svu sreću, veoma lako popraviti

11872 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Svijet mode bez predaha stvara nove trendove, a samim tim i kombinacije koje mnogi žure da što prije sami isprobaju. Međutim, postoje greške koje svako može da napravi, a koje mogu da značajno pogoršaju bilo koju modnu kombinaciju, i dodaju vam viškove koje u suštini nemate. Ovih sedam grešaka prave čak i najveći modni entuzijasti, ali ih je, na svu sreću, veoma lako popraviti, piše The Fashion Ball.

Istaknite vaš struk

Struk je najmanji dio tijela većine žena, tako da je važno da se skriva što je manje moguće. Kao što se vidi na lijevoj strani slike, kada nosite široku i nelaskavu odeću, to može da vara i učini vas krupnijim nego što zapravo jeste. Savjet stilista je uvijek da dodate kaiš da zategnete struk, ili da zategnete vašu odjeću kao što je prikazano na slici.

moda
foto: thefashionball.com

Kako da nosite haljine na štrafte?

Vertikalne linije izdužuju tijelo, dok horizontalne mogu imati suprotan efekat, posebno u predjelu stomaka. Ako nosite haljinu koja ima kose pruge, priča postaje malo komplikovanije. U ovom slučaju, dužina haljine dolazi do izražaja - ako se radi o haljini do ispod koljena, lijepo ju je iskombinovati sa usko zategnutim blejzerom umjesto sa otvorenom jaknom.

moda
foto: thefashionball.com

Međutim, tvrdnja da sve vertikalne pruge istanjuju figuru, a da horizontalne dodaju razne viškove nije sasvim tačna. Debljina štrafti je najbolji pokazatelj šta izgleda laskavo, a šta ne. Na primjer, uske pruge često mogu pomoći da sakrijete viškove, dok deblje pruge mogu sakriti vaše obline.

moda
foto: thefashionball.com

Ne pretjerujte sa "oversized" izgledom

Kada nosite preveliku odjeću, važno je da obratite pažnju na modne dodatke koje nosite uz njih. Zbog 'vrećaste' prirode "oversized" odjeće, stilisti predlažu da uz njih nosite manje dodatke, jer oni ne dodaju dodatnu težinu vašoj gornjoj polovini. Takođe, ne zaboravite da istaknete vaše zglobove kada nosite preveliku odjeću, jer će kontrast između "oversized" izgleda i tankih ruku doprinijeti tome da izgledate vitkije.

moda
foto: thefashionball.com

Zavrnite vaše pantalone

Kada je u pitanju stilizovanje vaše odjeće na najlaskaviji način, sve je u malim detaljima. Isticanje vašeg vrata i zglobova može puno učiniti za vaš izgled, ali osim toga, postoji još jedan trik, a to je zavrtanje pantalona. Čak i blago zavrnute pantalone omogućava da vam se vide gležnjevi, što stvara efekat stanjivanja na vašim nogama.

moda
foto: thefashionball.com

Sve je u materijalu

Kada nosite odjeću koja vam je preuska ili je od grubog materijala, to može učiniti da izgledate punije nego što zapravo jeste. Zato je obično bolje nositi odjeću koja je napravljena od glatke tkanine koja prikriva neželjena područja. Takođe pokušajte da se klonite dekoltea kvadratnog oblika i odjeće sa ravnim izrezom, jer oni pokrivaju dio vašeg vrata i mijenjaju oblik vaših grudi.

moda
foto: thefashionball.com

Ne odustajte od "labave" odjeće

Ako imate neki odjevni komad koji zaista volite, ali je pomalo preširok za vaše tijelo, to ne znači nužno da od njega morate potpuno odustati. Većina odjeće može da izgleda šik uz odgovarajuće dodatke. Stezanje struka kaišem može učiniti bezobličnu haljinu laskavom. Spajanje staromodne haljine sa jaknom modernog izgleda ne samo da će ljepše uobličiti vašu figuru, već može i da učini da izgledate mlađe. Ukratko, ne odustajte od odjeće koju volite.

moda
foto: thefashionball.com

Široki šorts mnogima dobro stoji

Šortsevi koji imaju uske i ravne nogavice mogu da stvore iluziju deblje butine. Međutim, ako se odlučite za raširene šortseve, onda će vam noge izgledati značajno vitkije, a biće vam i udobnije.

moda
foto: thefashionball.com

Bonus video: