Želite glatke pete? Pripremite se za sandale tretmanom kod kuće

Stiže vrijeme otvorenih sandala, papuča i druge otvorene obuće što znači da je vrijeme da pažnju posvetite stopalima. To može biti jednostavno uz mješavinu koju možete napraviti kod kuće

13823 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ako tokom zime i proljeća niste puno obraćali pažnju na svoja stopala, bez brige – niste u tome jedini. Stopala ušuškana u zatvorene cipele ne traže puno pažnje.

Međutim, s prvim toplijim danima iz cipelara počinjemo da vadimo omiljene sandale i drugu laganu obuću. Ako još niste pripremili svoja stopala za sezonu otvorene obuće, sada je pravo vrijeme za to.

Ako nemate vremena za odlazak kod profesionalnog pedikira Novi list prenosi jednostavan "uradi sam" recept. Osim što je efikasan, sve sastojke koji su vam potrebni za izradu kupke najvjerovatnije već imate u svojoj kući.

Sastojci:

  • ¼ šoljice vodice za ispiranje usta
  • ¼ šoljice sirćeta
  • ½ šoljice tople vode

Nakon što ste sve sastojke pomiješali, uronite svoja stopala na 10 do 15 minuta u mješavinu. Ako nemate kamen za petu, poslužiće vam i kuhinjski sunđer kojim možete izribati pete.

Kako bi postigli najbolji rezultat, ovaj tretman uradite prije spavanja. Nakon toga stopala dobro namažite gustom i hidratantnom kremom za stopala. Spavajte u čarapama kako bi se krema što bolje upila.

Ovaj tretman ponovite prema potrebi. Kako biste održavali meku kožu na stopalima, prije svakog spavanja namažite stopala hranjivom kremom.

Bonus video: