Kao iz Pariza: Odjeća sa stilom ove sezone izgleda ovako

Tajna francuskog stila je upravo u jednostavnosti – suština je da izgledate najbolje uz najmanje truda

10889 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Francuskinje su simbol dobrog stila i važe za najbolje obučene žene svijeta. One su vječna inspiracija dizajnerima i modnim magazinima, u svim godišnjim dobima – a posebno tokom ljeta. Svi znamo koliko je teško razmišljati o šik autfitima kad je napolju prevruće, zato su Parižanke dobrodošla inspiracija za tople dane.

odjeća
foto: Pinterest/wannabemagazine.com

Tajna francuskog stila je upravo u jednostavnosti – suština je da izgledate najbolje uz najmanje truda. Kako to Parižanke rade?

odjeća
foto: Pinterest/wannabemagazine.com

Kada je riječ o ljetnjem odijevanju, postoje određene smjernice koje su izuzetno korisne i nije ih teško primijeniti, bez obzira na to kakav je vaš stil ili šta od odjeće imate u garderoberu. Uz ove savjete, vruće dane ćete dočekati spremni i sasvim opušteni, baš kao Francuskinje, piše wannabemagazine.com.

Birajte prirodne materijale

Jedna od najvećih tajni da postignete ljetnji stil Francuskinja je izbor pravih tkanina. Francuskinje preferiraju prirodne tkanine poput pamuka, svile i lana za ljetnju odjeću. Ove tkanine su lagane, prozračne i pomažu vam da se osjećate prijatno i udobno čak i u najtoplijim danima.

odjeća
foto: Pinterest/wannabemagazine.com

Prirodne tkanine, pored toga đto su udobne, uvijek dodaju dašak elegancije svakoj kombinaciji. Takođe, osnova su garderobera koji će trajati više godina. Ulaganjem u visokokvalitetne materijale koji će izdržati test vremena, proljeće i ljeto ćete dočekati spremne.

Opredijelite se za široke krojeve

U ljetnjem povjetarcu uživajte u širokoj odjeći koja omogućava protok vazduha. Razmislite o lanenim pantalonama širokih nogavica, lepršavim maksi haljinama i pamučnim bluzama. Ne samo da će ovakvi krojevi spriječiti da se odjeća lijepi za kožu, već će vam dati i slobodu da se udobno krećete tokom dana.

odjeća
foto: Pinterest/wannabemagazine.com

Široka odjeća savršena je za ljetnja putovanja, piknik u parku ili toplo veče. Samo povedite računa o proporciji: birajte komade koji laskaju vašoj figuri i koji vas neće “progutati”.

Udobne patike su obavezne

Francuskinje obožavaju da kombinuju patike i haljine ili suknje. Svaka Parižanka ima nekoliko omiljenih pari patika koje spajaju udobnost, praktičnost i dozu stila. Možete odabrati klasične kožne bijele patike ili robusnije modele koji su inače predviđeni za trčanje.

odjeća
foto: Pinterest/wannabemagazine.com

Sandale, espadrile i ravne cipele su takođe opcije koje odobravaju francuske djevojke.

Unestite malo boja

Proljeće i ljeto su vrijeme kad Francuskinje obožavaju da eksperimentišu sa živim nijansama i razigranim dezenima. Bilo da se radi o topu ili haljini inspirisanoj boho stilom, boje su u centru.

odjeća
foto: Pinterest/wannabemagazine.com

Ne zaboravite neutralne odjevne komade

Ako vedre boje i cvjetni dezeni nisu po vašem ukusu, ne brinite. Oblačiti se kao Francuskinja po toplom vremenu je lako i ako se držite neutralne palete boja. U stvari, mnoge Francuskinje preferiraju jednostavnost i eleganciju neutralnih nijansi poput bijele, bež, braon i crne.

odjeća
foto: Pinterest/wannabemagazine.com

Jedna od prednosti nošenja neutralnih tonova je njihova svestranost. Mogu se lako kombinovati i nositi iz sezone u sezonu. Osim toga, pružaju klasičan i bezvremenski izgled koji nikada ne izlazi iz mode.

Midi umjesto mini

Ostavite ultrakratke suknje i haljine kod kuće. Ako trčite po gradu po vrelom danu, posljednje što želite je da se zadnji dio vaših golih butina lijepi za sedište u autobusu. Umjesto toga, nosite midi haljine i suknje. Ženstvene su, praktične i čuvaju vas od bilo kakvih neprijatnih iznenađenja.

odjeća
foto: Pinterest/wannabemagazine.com

Zaokružite kombinaciju pravim modnim dodacima

Kompletirajte svoj letnji izgled parom šik naočara za sunce. Francuskinje nose sve vrste naočara, od dizajnerskih do nepoznatih brendova. Važnije od logotipa na ramu je kako naočare dopunjuju vaše lice i odjeću.

odjeća
foto: Pinterest/wannabemagazine.com

Bonus video: