Ovu ljetnju rutinu prate sve djevojke čijoj se koži divite!

Ovog ljeta, zaštitite vašu kožu, ali i novčanik pravim proizvodima po super cijenama.

14744 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Kuća hemije
Foto: Kuća hemije

Sa mirisom mora i vrućeg pijeska u mislima, svi nestrpljivo iščekujemo omiljeno godišnje doba. Iako želimo da se prepustimo samo muzici i aromama ukusne hrane koja će nas voditi živim primorskim ulicama, naša koža na ljetnjim vrućinama ne smije biti “prepuštena slučaju”.

Činjenica je da u euforičnim avanturama na vodi ili bezbrižnom leškarenju na plaži, ne razmišljamo o štetnim uticajima sunca, a još manje nas drži volja za komplikovanim rutinama njege. I dok čekate da crvenilo pređe u preplanulost ili da perutanje nestane usljed veće vlažnosti, vaša koža ne mora da trpi – uzmite stvar u svoje ruke, a obećavamo da nećete imati mnogo posla!

  1. Pređite na laganije umivalice

Baš kao i mijenjanje garderobe, tako i naša koža ljeti zahtijeva laganije proizvode koji je neće gušiti. Teške uljane umivalice zamijeni nježnom, potpuno prirodnom Lavera cleansing foam sensitive pjenom koja se može koristiti svakodnevno, zahvaljujući svojoj pH neutralnoj formuli koja uklanja šminku i čisti lice, ostavljajući ga mekim i bez osjećaja zatezanja.

  1. Do nove kože jedino oslobađanjem stare!

Želja za glatkim nogama, vrlo lako dovede do pretjerivanja sa pilingom. S obzirom na učestalost izlaganja kože suncu, najbolje je izabrati pilinge koji su blagi, a savršeni za otvaranje pora i uklanjanje sebuma. Beauty eksperti se kunu u potpuno prirodan Tree Hut piling od ananasa, koji “pilinguje” sve nesavršenosti i prija svim tipovima kože. Za lice i tijelo, oduševiće vas čudotvorni marokanski, crni Nacomi Savon Noir sapun-piling koji dubinski čisti kožu, a može se koristiti i za lice i tijelo.

  1. Uprkos velikoj vlažnosti, hidratacija je neophodna!

Zvuči nevjerovatno, ali vaša koža ljeti je žedna, baš kao i vi! Sve dileme vaše kože riješiće vodeno-gelasti losion koji je toliko lagan da prija svima, a obogaćen je hijaluronskim kiselinama za dubinsku hidrataciju koju obećava novi Hada Labo Tokyo Glow losion. Bogatu hidrataciju za tijelo obezbijediće vam Neutrogena Hydroboost losion u spreju, klinički dokazana njega kože koju obožava 79% žena!

  1. Vitamin C je ljetnji spasilac!

Upotreba C vitamina ljeti je presudna zbog spriječavanja hiperpigmentacije. Teško je pronaći vitamin C koji neće izazvati reakciju, zato savjetujemo najstabilniji koji možete pronaći na tržištu Nacomi Light Up Vitamin C 15%!

  1. Sva šminka treba biti nekomedogena

Nekomedogenost je fantastična riječ za proizvod koji ne začepljuje pore, a to je prijeko potrebno ljeti kada koža ne trpi “gušenje”. Zato je ljetnja šminka nezamisliva bez pudera koji njeguje hranljivim sastojcima, a istovremeno prekriva sve nesavršenosti jednom kapi koja daje 24h hidrataciju otklanjajući umor lica, a štiteći SPF-om 30. Da, mislimo na Max Factor Miracle Pure puder i korektor!

  1. SPF, SPF, SPF!

Za kraj, nezamislivo je ljeto bez kreme sa zaštitnim faktorom. Dermatolozi preporučuju nanošenje SPF-a svakih par sati, pa je najpraktičnije izabrati kreme ili losione koji će žednu kožu hidrirati lakim upijanjem bez ljepljivog traga, a onda i zaključati vlažnost jakim zaštitnim faktorom. Sve to pružiće vam Revox B77 Just Daily krema sa UVA/UVB filterima koji štite od fotostarenja!

Ovog ljeta, zaštitite vašu kožu, ali i novčanik pravim proizvodima po super cijenama, koje možete pogledati ovdje.