Pravilna masaža lica

Ove masaže za lice su izuzetno djelotvorne jer poboljšavaju tonus kože i odlažu pojavu bora. Iako vlada mit da bi podizanje i spuštanje vaše kože omekšalo vaše lice i napravilo udubljenja te fleke i rupice, odmah u startu da znate da je to neistina. Koža je elastična i masaža lica može da osvježi tonus kože, uspori starenje i odloži pojavu novih ili prvih bora

7499 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Masaža lica jedan je od najboljih i najdjelotvornijih rješenja protiv bora na licu i za vašu kožu. Iako vlada mit da bi podizanje i spuštanje vaše kože omekšalo vaše lice i napravilo udubljenja te fleke i rupice, odmah u startu da znate da je to neistina. Koža je elastična i masaža lica može da osvježi tonus kože, uspori starenje i odloži pojavu novih ili prvih bora. Imajte na umu da svako masiranje, štipkanje lica morate da radite pažljivo. Potrebno je kožu podizati prstima i dlanovima, nikako je spuštati na dole. Takođe, podizanje lica možete raditi tri puta nedjeljno, na primjer. Savetuje se da to bude neko biljno ulje, bilo da pričamo o kokosovom ili nekom drugom, ali veliki broj blogera smatra da će i krema od šea putera poslužiti.

Na početku pokrijte rukama cijelo lice tako da jagodice prstiju budu na čelu, a krajevi dlanova uz bradu. Držite ih tako nekoliko trenutaka, zatim vrlo polako i nježno kliznite prema ušima. Pritom zamišljajte da poput magneta ruke izvlače svu napetost iz vašeg lica. Na taj način nosite ulje preko cijelog lica.

Nagnite glavu ulijevo, pa nadlanicama gladite desnu stranu vrata od ključne kosti do brade; jedna ruka slijedi drugu ruku. Sada nagnite glavu udesno, pa ponovite glađenje s lijeve strane. Tako ćete podstaći cirkulaciju. Palcem i savijenim kažiprstom štipkajte cijelu liniju čeljusti, počevši ispod brade, pa sve do ušiju. Štipkajte uz kost da ne biste natezali kožu. Blago i naizmjenično nadlanicama lupkajte podbradak. Vježbajte ujedno mišiće tako da jezik uvlačite što dublje u usta dok izvodite te stimulirajuće kretnje.

Kažiprstima i srednjacima obiju ruku kružno pritišćite preko brade i oko usta. Dok izvodite te male kružnice, istovremeno vježbajte mišiće oko usta: otvorite usta u obliku velikog O i pritom čvrsto pritišćite usnice o zube. Dalje vježbajte mišiće jednako pretjerano izgovarajući a, o, e, u. Time podstičete krvotok i sprječavate stvaranje sitnih bora oko usta.

Gladite od ivica usta do ušiju. Stavite po jednu ruku na svaki obraz i mičite ih istodobno. Zatim stavite obje ruke na jedan obraz pa ga gladite od usta do uva donjom stranom prstiju.

Gladite čelo od korijena nosa do korijena kose tako da jedna ruka slijedi drugu. Savijte dlanove prema oblini čela i zaklopite oči da biste mogli uživati u umirujućim kretnjama.

Izmasirajte mišić između obrva, čime ublažavate bore od mrštenja. Stavite oba kažiprsta na korijen nosa pa kratko i čvrsto gladite najprije prema gore, zatim vodoravno, a na kraju dijagonalno.

Kružno pritiskajte preko cijelog čela, i to od korijena nosa do sljepoočnica, ponavljajući pokrete sve dok ne izmasirate cijelo čelo do korijena kose. Pritiskajte čvrsto, ali ne natežite kožu.

Jagodicama prstiju nježno gladite čelo da biste ga umirili poslije prethodnih stimulirajućih kretnji. Gladite od sredine čela do sljepoočnica, koje na kraju blago stisnite. Stisnite li čvrsto zube dok to radite ujedno ćete ojačati mišiće čeljusti, osjetivši pod prstima kako se napinju. Zatim blago kružite, jedva pomičući kožu, da biste mišić stimulirali i izvana.

Srednjim prstima kružno gladite oko očiju. Čvrsto pritisnite korijen nosa i preko obrva, malo stisnite sljepoočnice, pa blago kliznite ispod očiju jedva dotičući kožu. Palcima i kažiprstima štipkajte obrve od sredine prema sljepoočnicama. Pritiskajte zatim malu udubinu ispod kosti obrve i korijena nosa.

Odmorite oči tako da ih pokrijete dlanovima. Donje ivice dlanova oslonite na podočnjake i držite ih u tom položaju nekoliko sekundi, uživajući u potpunoj tami. Blago pritisnite, a zatim polako kliznite rukama ustranu i s lica.

Za kraj, pokrijte lice rukama i nježno ga gladite ustranu. Nakon te jednostavne masaže koža će izgledati svježa, a vi ćete se osjećati bolje.

Bonus video: