Piling i maske od zelene gline

Osim što uklanja toksine, istovremeno otpušta i oligoelemente koji njeguju, hidriraju i regenerišu kožu

5870 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poznato je da je glina veoma bogata mineralima te da čisti, njeguje i regeneriše kožu. No, isto tako i kroz upotrebu maski odstranjuje sloj mrtvih ćelija s površine pa djeluje kao piling i čisti pore. Zelena glina idealna je za čišnje masne i mješovite kože. Možete sami napraviti masku koja će izvući višak masnoća i toksina iz vaše kože.

Sastojci koji su vam potrebni za piling od zelene gline su:

  • 20 g sitne morske soli
  • 5 g zelene gline
  • 10 ml hladno cijeđenog biljnog ulja suncokreta
  • 5 kapi eteričnog ulja atlaskog cedra

Svaku mješavinu u koju dodajete glinu najbolje je razrijediti mlakom vodom (ne vrućom jer bi glina izgubila svoje sastojke). Smjesu mješajte drvenom, a ne metalnom špatulicom.

Primjena:

Pomiješajte sastojke pa nakon tuširanja, kada je koža još vlažna, kružnim pokretima nanesite smjesu na tijelo. Ovaj piling preporučuje se nanositi barem jednom nedjeljno.

Maska za regeneraciju lica

Potrebno je da kašiku zelene gline razmutite sa nekoliko kapi ružine vodice. Nanesite na lice io ostavite dok ne počne da se suši. Isperite posle sa mlakom voodm i završite pranje sa hladnom kako biste zatvorili pore na licu.

Umirujuća maska sa glinom i lavandom

Potrebno je da pomiješate jednu kašiku zelene gline za lice, 1 kašiku gela aloje vere i nekoliko kapi ulja lavande. I lavanda i aloja umiruju kožu, smanjuju upale i ovo je odlična maska onda kada imate uporne i upaljene bubuljice na licu.

Kada pripremate zelenu glinu, koristite staklene i keramičke posude i drveni pribor za mešanje. Metalni pribor utiče na naelektrisanje jona u česticama gline i smanjuje njenu efikasnost.

Nakon skidanja maske, obavezno nanesite neki ovlaživač za lice, jer poenta je u tome da regenerišete kožu, a ne da je isušite. Takođe, bilo bi poželjno da narednih 24 sata ne stavljate na lice nikakvu šminku.

Bonus video: