Tri domaće maske za njegu kože oko očiju

Ove maske ne samo što su djelotvorne već se i jednostavno pripremaju. Hamamelis je, na primjer, biljka žutog cvijeta koja se najčešće nabavlja u obliku losiona. ona zateže kožu i vraća joj mladalački sjaj. Celer ima jako protivupalno dejstvo koje automatski smanjuje natečenost očiju

8425 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Maska za uklanjanje tamnih kolutova ispod očiju

Potrebno je:

  • 500 ml vode,
  • 70 g bosiljka,
  • 70 g peršunovog lista,
  • 3 lista zelene salate (po želji).

Priprema:

Prokuvajte vodu pa dodajte sve sastojke. Ostavite da se krčka na laganoj temperaturi 20-ak minuta, a zatim procijedite tečnost u staklenu teglu. Kada se tečnost potpuno ohladi natopite dva tufera i stavite ispod očiju (na tamne kolutove). Ostavite da djeluje 10-ak minuta. Isperite mlakom vodom. Postupak ponavljajte svakodnevno sve dok ne uočite pozitivne razultate.

Teglu čuvajte na hladnom mjestu.

Zašto baš ova maska?

Svi sastojci su bogati vitaminom K, koji je zaslužan za zdravlje kože ispod očiju. odličan je i za uklanjanje vidljivih kapilara. Najbolji izvori ovog vitamina su: sve vrste ljekovitih biljaka, tamno zeleno lisnato povrće, brokoli, crvena i čili paprika.

Maska za uklanjanje sitnih bora oko očiju

Potrebno je:

  • 60 g soje u zrnu koju ste natopili u vodi tokom noći,
  • kašika neobranog mlijeka.

Priprema:

Omekšana zrna soje stavite u blender i mutite dok ne dobijete pastu. Dodajte mlijeko pa mutite još malo. nanesite ispod očiju pa ostavite da djeluje 15 minuta. Isperite mlakom vodom.

Zašto baš ova maska?

Soja je bogata antioksidansima i sadrži antiupalno dejstvo. nanošenjem ove maske stimulisaćete proizvodnju kolagena koji koži vraća elastičnost. Krajnji rezultat: manje vidljive bore oko očiju.

Maska koja umiruje natečene oči

Potrebno je:

  • dvije stabljike celera (ili dvije kašike soka od celera),
  • kesica zelenog čaja,
  • kašika glicerina,
  • 220 g hamamelisa.

Priprema:

U blender stavite stabljike celera i mutite dok ne iscijedite sok. u staklenu šolju stavite zeleni čaj i sipajte zagrijan hamamelis. Ostavite 3 minuta kako bi se čaj aktivirao, pa izvadite kesicu. Dodajte sok od celera i glicerin. Pamučnu gazu namočite u smjesu i stavite preko očiju. Držite 15 minuta.

Zašto baš ova maska?

Hamamelis je biljka žutog cvijeta koja se najčešće nabavlja u obliku losiona. ona zateže kožu i vraća joj mladalački sjaj. Celer ima jako protivupalno dejstvo koje automatski smanjuje natečenost očiju.

Bonus video: