7 trikova za besprekornu depilaciju kod kuće! Ljeto na vidiku, a tvoje dlačice nevidljive!

Ne treba vam posebna vještina, jer će narednih par redova i nekoliko trikova u rukavu, dovesti vašu depilaciju u red!

51532 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Drogerija Dama
Foto: Drogerija Dama

Sve što ljeti želimo vidjeti su plaže, atraktivni kupaći kostimi i lepršave haljinice, ali nam vrlo često pogled kvare urasle i dlake spremne za uklanjanje. Iako sve imamo iskustva sa nekim oblikom depilacije, mi žene znamo da je dovoljan samo jedan mali propust da pokvari cijeli proces, ali i utisak!

Zato, da bi depilacija bila prava senzacija, ne treba vam posebna vještina, jer će narednih par redova i nekoliko trikova u rukavu, dovesti vašu depilaciju u red!

  1. Priprema je pola posla!

Prva stvar koju treba zapamtiti je da uspjeh depilacije počinje dobrom pripremom. Da biste uklonili sve dlake odjednom sa što manje boli, dužina dlake mora biti oko 5mm, a potrebno je odraditi i piling dan ranije. Misli glatkih i blistavih nogu čita Geomar piling! Spasilac svih vaših depilacija, ovaj piling je malo krupnije granulacije zbog morske soli koja je jaka da oslobodi “zarobljene” urasle dlake na površinu, ali i dovoljno nježan sa eteričnim uljima za zaglađivanje kože.

Drogerija Dama
foto: Drogerija Dama
  1. Zagrij se za dobru depilaciju – i to toplom kupkom!

Prije depilacije bilo kojim sredstvom, preporučuje se topla kupka. Ovo će otvoriti pore i omekšati dlačice, pa će njihovo uklanjanje biti manje bolno i mučno. Uvijek je bolje odabrati gel formule zbog bržih rezultata, poput Revuele gela sa aloe verom i kokosovim mlijekom koji će duboko hidrirati i pripremiti kožu za bilo koji tretman!

  1. Biram dane, da me bol mimoiđe!

Oni dani u mjesecu su dovoljno mučni zbog raznih otežavajućih simptoma, a čupanje voskom bi bilo previše čak i za najhrabrije. Baš te simptome trebate iskorisiti kao podsjetnik za depilaciju i to 7-10 dana poslije ciklusa, zbog manje osjetljivosti tijela.

Ako vas mrzi da brojite dane i dlačice na nogama, rješenje bez bola leži u Revuele kremama za depilaciju! Hidriraju, usporavaju rast dlake, a pogodne su za osjetljivu kožu!

  1. Pravi smjer čupanja dlačica, a naš pravac je plaža!

Ukoliko se depilirate voskom, znate da postoje mnoge teorije o tome u kom pravcu trebate čupati dlačice. Ovo najviše zavisi od tipa voska, pa ukoliko je hladan vosak u pitanju, onda uklanjate u suprotnom smjeru od rasta dlake, dok sa šećernom pastom važi suprotno pravilo. Apsolutni hit svih depilacija su A47 šećerne paste, sa kojima zaboravljate bol jer pamtite samo neopisivo meku i glatku kožu! Tu je i Blenior set različitih traka za kompletnu depilaciju, sa kojima će vaše ruke odmoriti!

Drogerija Dama
foto: Drogerija Dama
  1. Manje je više!

Korišćenje sredstava za depilaciju treba biti obazrivo i sa pauzama. Kreme za depilaciju, a naročito vosak, mogu oštetiti kožu ukoliko se prečesto koriste, pa je najbolje napraviti razmak od 4 nedjelje. Takođe, u tom vremenskom periodu neophodno je raditi na regeneraciji kože, a ko je bolji u tome od Lavera veganske gel-kreme koja obezbjeđuje intenzivnu vlagu i regeneraciju ćelija.

  1. Slušajte svoje tijelo!

Kada odlučujete da li je vrijeme za depilaciju, vrlo je važno da posmatrate svoje tijelo. Ukoliko se brijete, jutro nije dobar period, zato što je tijelo blago otečeno i nemate pristup cijeloj dužini dlake. Tada pomozite svojoj koži i olakšajte depilaciju tako što ćete koristiti najbolje Olival gelove za rashlađivanje koji će smanjiti oticanje i ublažiti osjetljivost kože!

Drogerija Dama
foto: Drogerija Dama
  1. Za najosjetljiviju bikini zonu, najnježniji trik!

Sve žene znaju da je bikini zona najteža za depiliranje, zato što je najbolnija i najnepristupačnija. Ako ste dovoljno hrabre i iskusne da to učinite kod kuće, za vas imamo jedan trik koji smo “ukrali” od najmlađih! Koža bikini zone je najtanja i najbolnija, pa 2-3 dana prije brazilske depilacije namažite dječju kremu za osjetljivu kožu. Savršen će biti Johnson's hipoalergijski losion koji će vas zaštiti od osipa, iritacije i bola!

Sada kada smo vas naoružali super trikovima i sredstvima za depilaciju koje možete pronaći ovdje, svaka greška i dlačica gubi bitku!