Prirodne maske za suvu kožu

Devet predloga

10360 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Voćna maska za pretjerano suvu kožu

U blenderu umutiti dvije jagode, jednu bananu i pola avokada, i dodati jednu kašiku maslinovog ulja. Dobro promiješati i nanijeti na lice i vrat. Ostaviti da djeluje 15 minuta, zatim isprati mlakom vodom.

Maska od jajeta

Još jedno efikasno rješenje za suvu kožu je da umutite žumance sa jednom kašičicom maslinovog ulja i jednom kašičicom meda. Dobro promiješajte i nanesite na čisto lice. Neka djeluje 15 minuta, potom isperite lice toplijom, a zatim hladnijom vodom.

Prirodna maska sa ovasom

Pomiješajte dvije kašike meda, jednu kašiku maslinovog ulja i jednu kašiku ovsenog brašna. Nanesite masku i ostavite da djeluje 10 minuta i zatim isperite.

Maska od avokada i mlijeka

Za hidrataciju suve kože možete napraviti jos jednu efikasnu masku, tako što ćete izgnječiti jedan avokado i dodati malo mlijeka da dobijete kremastu masu. Nanesite na željeno područje, ostavite da djeluje 20 minuta i isperite.

Maska od banane

Mutiti jednu bananu, jednu kašiku meda i jednu kašiku jogurta dok ne dobijete kremastu smjesu. Namažite na lice i vrat i ostavite da djeluje 15 minuta, potom isperite mlakom vodom.

Maska od mlijeka

Dobro umutite sljedeće sastojke: jednu kašičicu mlijeka u prahu, jednu kašiku meda, jednu kašičicu aloja gela i jednu kašičicu bademovog ili maslinovog ulja. Nanesite na lice, ostavite 15 minuta i isperite mlakom vodom.

Maska od kikirikija

Samljeti dvije kašike kikirikija i pomiješati sa jednom kašikom meda i jednom kašičicom maslinovog ulja. Nanesite na lice, ostavite 15 minuta i isperite mlakom vodom.

Maska od kafe i kakaa

Pomiješajte četiri kašičice kafe, četiri kašičice kakaa i osam kašike mlijeka. Na prethodno očišćeno lice i vrat nanesite ovu smjesu, izbjegavajući predio oko očiju i usta. Ostavite da djeluje 15 minuta, zatim isperite mlakom vodom.

Maska od avokada i maslinovog ulja

Pomiješajte pola avokada (dobro ga izgnječite) i jednu kašiku maslinovog ulja. Nanesite na lice i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta, potom isperite mlakom vodom.

Bonus video: