Top 10 pravila za ljetnju njegu kose!

Slaba tačka svake žene je kosa. Toliko moćna da nam može promijeniti raspoloženje i izgled, a opet tako krhka i nježna. Najveći rizik od oštećenja se javlja ljeti zbog izloženosti suncu, morskoj soli i hloru u bazenima.

15083 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Kuća Hemije
Foto: Kuća Hemije

Veće temperature dovode do većeg opadanja i oštećenja, pa umjesto naše kose – raste naša briga!

Otkrivamo 10 pravila ljetnje njege kose, zbog kojih ti sunce neće moći ništa – a ti ćeš moći sve!

  1. Prvo i osnovno – zaštita!

Svi proizvodi za njegu kose treba da posjeduju zaštitne UV filtere i zaštitu od toplote, naročito ljeti. Žene su oduševljene sa Multiactiv Sun&Protect sprejom koji će štititi vašu kosu od soli, sunca i toplote fena u svega nekoliko minuta! Ukoliko više volite leave-on proizvode, savršena će biti Revuele Oil Therapy maska obogaćena makadamijom, šea puterom, uljima, ali i vitamina E i B grupe.

  1. Šišaj, spašavaj!

Prije bilo kakvog izlaganja moru ili vodi bazena, trebali bi podšišati krajeve kose kako bi bila otporna na spoljne uticaje. A da biste je zaštitili od morske vode ili hlora, tu je stylish Nacomi udobna traka za kosu!

  1. Odaberite pravi šampon!

Pošto ljeti češće perete kosu, trebali biste izabrati blage šampone koji će prijati svim tipovima kose. Frizeri prenose utiske da je prirodni Lavera šampon za farbanu kosu delikatno nježan za tjeme i kosu, a ujedno štiti živost boje. Ako vas mrzi šamponiranje, odmorite ruke i kosu uz magični Joanna Ultra Fresh šampon za suvo pranje kose!

Kuća Hemije
foto: Kuća Hemije
  1. I posle sunca – njega (još)!

Poslije izlaganja kose suncu, ne zaboravite kosu hidrirati kremastim formulama koje će je nahraniti. Inovativna tehnologija obnavljanja prekinutih vlasi skrivena je u bočicama najnovije Revox Plex linije koja će regenerisati kosu iz korijena! Izuzetan efekat dobićete i sa Dikson Structur Fort ampulom koja mliječnom kisjelinom obnavlja korijen i strukturu dlake, ostavljajući kosu sjajnom.

  1. Sa mokrom kosom pažljivo!

Mokru kosu nikako nemojte na silu raščešljavati i čupati, jer će lakše doći do pucanja i opadanja. Da se ne biste mučile, a svoju kosu sačuvale koristite pravu četku! Baš takva je viralna IDC detangling četka!

  1. Proteini, vitamini – sunce samo sini!

Proteinska pakovanja su ljeti pravi spas! Drže se na kosi 5-15 minuta, a mogu učiniti čuda. Jedno takvo u koje se kunu stilisti je Dikson Botolike proteinska maska! Zahvaljujući kombinaciji aktivnih sastojaka biljnog keratina iz proteina pirinča i soje, ali i hijaluronske kisjeline – ova maska djeluje kao botoks!

Kuća Hemije
foto: Kuća Hemije
  1. Da kovrdže uvijek budu žive!

Kovrdžava kosa je zahtjevnija od drugih, pa je ljeti poželjna dodatna njega koja će olakšati oblikovanje. Tvoje lokne će vjerovati moćnom Trust my sister gelu koji će transformisati i revitalizovati beživotnu kosu!

  1. Zaboravite fen, peglu i uvijače!

Znamo da sunce i toplota ljeti još više ošteti kosu, pa feniranje izbjegavamo. Ali, to ne znači da morate biti bez volumena! Uz Ewa Sshmitt fleksibilne viklere, ali i malu pomoć slane vode i sunca sa plaže – tvoja frizura će biti gotova, bez truda!

  1. Stilizovanje – nikad lakše!

Uz našu volju da ljeti samo odmaramo i uživamo, slaže se zaobilaženje zahtjevnih frizura. Prirodno sušenje kose ljeti ne mora da znači i naelektrisanu kosu koja leti svuda - Ewa Schmitt češalj od pravog kamena žada, ukrotiće suvu i mokru kosu u trenu! Tu je i Cameleo BB marula ulje koje olakšava stilizovanje i spriječava kovržanje čak i mokre kose!

  1. Ne morate izbjegavati farbanje!

Ako znamo da treba izbjegavati izlaganje kose bilo kakvim agresivnim tretmanima, suncu i toploti – pitate se da li se smijete farbati? Te nedoumice ti rješava viralan Still Pop Art Kolor šampon! Između farbe i kolor šampona najprirodnijih nijansi, trajno boji kosu, pokriva sijede, a njeguje ricinusovim uljem i kamilicom.

Ove fantastične proizvode koji će vam obezbijediti bezbrižno i zdravo ljeto u kosi, možete pronaći ovdje

Kuća Hemije
foto: Kuća Hemije