Dok još traje ljeto: Francuskinje obožavaju ovakvu odjeću

Tajna dobro odevenih Francuskinja i ovog ljeta krije se u jednostavnosti i dobrom kombinovanju osnovnih komada

14075 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/juliesfi
Ilustracija, Foto: Instagram/juliesfi

Izbor garderobe za odmor i putovanja svojevrsni je izazov jer dobar letnji garderober zahtijeva od vas da napravite selekciju osnovne i trendi odjeće potrebne za različite prilike: od kombinacija za odlazak na plažu ili za uživanje pored bazena, pa sve do dnevnih šetnji primorskim gradovima i večernjih izlazaka, piše Elle.

1. Haljina na preklop

Ovaj model haljina savršeno je koristan u ljetnjim danima: lagan je i praktičan, a u zavisnosti od potreba i printa, lako se stilizuje - za dnevne varijante odaberite torbu za plažu ili onu od rafije uz ravne espadrile, dok se za veče možete opredijeliti za jednobojnu haljinu koju ćete upariti uz sandale sa tankim kaišićima.

2. Pletene torbe

Torbice od rafije i pletene korpe se čine kao ultimativni modni dodatak koji nikada neće izaći iz mode. Ovaj trend proslavila je još Jane Birkin, a očito je da bezvremenska privlačnost ovaj modni detalj stavlja na listu predmeta u koje se isplati investirati.

3. Šešir

Francuskinje su poznate po tome što pažljivo njeguju svoju kožu, a pored dobre kreme za sunčanje, nema boljeg načina da zaštitite lice od UV zračenja od šešira. Francuskinje poručuju - odaberite model sa širokim obodom kako biste zaštitili ramena, vrat i dekolte. Nose se pleteni šeširi, ali i platneni modeli.

4. Mala crna haljina

Iako crna boja uglavnom nije prvi odabir za ljetnje kombinacije, crna haljina je veoma šik komad i zahvaljujući njoj ćete uvijek biti spremne za večernji izlazak. Naravno, preporuka je da birate laganije modele od pamuka ili lana, a ukoliko želite da ponesete i par sandala sa potpeticom, predlažemo da to bude mala 'kitten' varijanta.

5. Espadrile

Bilo da govorimo o Chanelovim espadrilama (koje su godinama jedan od najtraženijih modela cipela za leto) ili espadrilama sa platformom koje se vezuju oko članka, ova vrsta obuće je apsolutni hit kod Francuskinja. Odlično se nose uz svaku kombinaciju, a omiljene su i zbog njihove udobnosti.

Bonus video: