Odjeća vam može pomoći da izgledate mladoliko: Savjeti su tu

Dobar izbor garderobe donosi samopouzdanje i tada prosto zračimo i sve na nama izgleda mnogo ljepše

6587 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Uvijek je korisno znati kako se obući, a da izgledate mlađe nego što jeste. Modnim izborima najbolje je istaći svoju figuru i prirodnu ljepotu. Kako biste to postigli, postoje određeni stilski trikovi. Godine su samo broj – ako nosite pravu odjeću, taj broj se može mnogo teže pogoditi.

Baš kao što će vas određene frizure i trikovi šminkanja učiniti mladolikom, nekoliko pametnih trikova za odijevanje takođe vam mogu pomoći da izgledate svježije. Dobar izbor garderobe donosi samopouzdanje, a kad se osjećamo prijatno u svojoj koži, prosto zračimo i sve na nama izgleda mnogo ljepše.

Ovi načini stilizovanja su nevjerovatno jednostavni, a imaće veći uticaj na vašu pojavu nego što možete da zamislite. Evo šta treba da znate…

Pronađite pravu ravnotežu između ležernog i elegantnog

Strukturirani dvodjelni setovi poput odijela ili kostima izgledaju elegantno, ali taj sofisticirani izgled može ponekad djelovati zastarjelo. Birajte odijela koja su ležernijeg kroja ili imaju asimetričnu siluetu – oversize dizajn je veoma moderan i izgleda mladalački. Samo nemojte ići predaleko. Široke farmerke uz oversize blejzer, na primjer, progutaće vam cijelo tijelo. Umesto toga, pazite na proporcije i pronađite oversize komade čistih linija, izbjegavajući ukrase ili detalje, piše easylife.rs.

Uvijek birajte komfor

Ako se osećate dobro, dobro ćete izgledati. Nikada nećete zračiti samopouzdanjem ako čitav dan na sebi imate preusku haljinu ili zadržavate dah zbog tijesnog struka. Srećom, pantalone sa elastičnim strukom na navlačenje su trenutno moderne, tako da možete da idete u korak sa trendovima, a da vam bude veoma udobno. Pantalone na navlačenje mogu biti veoma laskave i nisu zastarjele. Razmislite o uskim modelima do gležnja i kilote pantalonama.

Nosite vedre boje

Koje boje mogu učiniti da izgledate mlađe? Vedre nijanse, kao što su crvena, ljubičasta i roze. Male doze jarkih boja dodaju vizuelni interes i unose dinamiku u svaku odjevnu kombinaciju. Razmislite o šalovima jarkih boja preko svog omiljenog zimskog kaputa ili o ogrlicama i broševima blizu vašeg lica, koji će naglasiti vaše crte i učiniti da izgledate svježe. Meka neutralna boja poput bež ili zlatne može reflektovati svjetlost na vašoj koži, dajući vam mladalački sjaj.

Neka modni dodaci budu jednostavni

Kao što stara poslovica kaže, manje je više – a to je definitivno tačno kad je riječ o nakitu. Umjesto da gomilate narukvice i ogrlice, uklonite nekoliko komada prije nego što izađete kroz vrata. Dok su starije generacije veliki ljubitelji krupnog nakita, ogrlica i velikih satova, mlađe generacije trenutno imaju minimalistički pristup. Manji komadi nakita će vam dati moderniji izgled.

Nosite tamni džins

Uparite svoj omiljeni džemper sa tamnim farmerkama i štiklama za noćni izlazak ili dodajte teksas jaknu preko haljine. Džins će uravnotežiti ženstvene komade i učiniti da izgledate mlado i svježe. Ključno je odabrati tamnije nijanse teksasa, jer su laskave za figuru i sofisticiranije.

Bonus video: