Želite da vaše noge izgledaju duže? Evo modnih trikova za to

Obratite pažnju na ove savjete stručnjaka

6536 pregleda 1 komentar(a)
ilustracija, Foto: Pinterest
ilustracija, Foto: Pinterest

Svaka žena sanja da ima duge noge. Ali naravno to nije moguće magično postići. Ipak, postoje neki modni trikovi koji nam mogu pomoći.

Kako vizuelno izdužiti noge?

Svemoguće pruge

odjeća
foto: Pinterest

Pantalone sa prugama bile su vrući trend prije nekoliko sezona, a sada su prešle u kategoriju klasika. Kontrastne pruge sa strane (usput, ne samo na pantalonama, već i na suknjama) vizuelno izdužuju siluetu i savršeno se uklapaju u svakodnevni stil i stil sportskog šika, piše Lepota i zdravlje.

Bež cipele

odjeća
foto: Pinterest

Nije slučajno što kažu da bež obuća treba da bude u garderobi svake žene. Ovakve cipele su univerzalne – pogodne za sve, od farmerica do haljina. Istovremeno, zbog boje, one postaju, takoreći, produžetak noge, i zbog toga one izgledaju duže.

Prorezi

odjeća
foto: Pinterest

Prorezi na pantalonama i suknjama su ono što u trenutku učini vašu sliku spektakularnom i seksi. Istovremeno, vertikalni rezovi odlično rastežu figuru čak i ako obujete ravnu obuću. Konkretan savjet: široke pantalone sa prorezima naprijed, suknja sa šlicem…

Visok struk

odjeća
foto: Pinterest

Sve genijalno je jednostavno: ako noge treba da budu duže, onda treba da pomjerite liniju struka malo više. A ovo je najlakše uraditi sa odjećom visokog struka. Ako želite da pojačate efekat, ne zaboravite na kaiš – on će dodatno privući pažnju na struk i još jače naglasiti predviđene akcente.

Cipele sa platformom

odjeća
foto: Pinterest

Ako ne volite ili ne možete da hodate u visokim potpeticama, kupite cipele sa platformom. Savijanje noge u ovom slučaju nije tako veliko, tako da će čizme, cipele ili sandale biti mnogo udobnije za nošenje. Uske čizme sa platformom učiniće izgled još modernijim.

Krop top

odjeća
foto: Pinterest

Izrezani vrhovi – jakna, bumber jakna, kožna jakna, kao i kardigan, košulja, pa čak i jednostavna majica – takođe mogu učiniti mnogo. Ovdje je princip sličan onom o kome smo govorili u slučaju pantalona visokog struka: linija struka je vještački pomerena, a noge se izdužuju kao magijom.

Jednobojno

odjeća
foto: Pinterest

Poslednji metod, takođe povezan sa proporcijama. Ne možete pomjeriti struk, ali ga možete sakriti – uz pomoć jednobojnog seta. Savjetujemo vam da izaberete sočne nijanse, poput roze, zelene, ljubičaste. I ne budite škrti sa veličinama: da bi se takvo odijelo dobro uklopilo i zaista vizuelno izdužilo noge, mora biti tačno za jednu veličinu veće nego što vam je potrebno.

Bonus video: