Za svaku priliku: Ovakve suknje će biti hit jesenje sezone

Ponuda modela je bogata – od sportskih, preko ekstravagantnih do elegantnijih

9193 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/promo stranice
Ilustracija, Foto: Pinterest/promo stranice

Možda ste mislili da će trend povratka mode iz dvije hiljaditih godina biti prolazan, ali upravo suprotno, ova estetika je postala jedna od najpopularnijih na svijetu – a vladaće i predstojeće jeseni. Trendi odevni komad koji oličava to vrijeme su i kargo suknje, koje su, obično midi dužine, preplavile nove kolekcije.

Kargo suknje za jesen 2023. nosimo na različite načine, a ponuda modela je bogata – od sportskih, preko ekstravagantnih do elegantnijih. Stilisti Wannabe magazina su pronašli savršene modele kargo suknji koje možete da stilizujete na inovativne načine ove jeseni.

Pretjerani džepovi, seksi šnir na sredini i plitki struk ispunjavaju sve stavke retro-modernog odjevnog komada koji će biti u centru svake vaše kombinacije.

suknja
foto: Pinterest

Kargo suknja od materijala koji se presijava daje joj efektan izgled, a posebno su interesantni detalji na dnu, koji omogućavaju da podešavate dužinu, a samim tim i volumen kargo suknje. Odjevni komad u kojem ćete sigurno biti zapaženi.

suknje
foto: Pinterest/promo stranice

Klasičan model kargo suknje, koja ima ispranu bež boju i dva prepoznatljiva bočna džepa nosi se na kukovima, kao ranih dvehiljaditih. Ovo je definitivno najpopularniji izgled kargo suknje koji je osvojio Instagram.

suknje
foto: Pinterest/promo stranice

Ovaj trendi odjevni komad može imati i seksi izrez, ali i nekoliko džepova na neočekivanim mjestima.

suknje
foto: Pinterest/promo stranice

Elegancija i kargo suknja možda deluju nespojivo, ali Massimo Dutti ima model koji je uspio da spoji dvije suprotne estetike. Kargo suknju sa dvorednim kopčanjem možete nositi na posao, uz elegantne čizme ili sandale. Ovo je sofisticirana verzija trenda koji se ipak češće vezuje za sportski izgled.

suknje
foto: Pinterest/promo stranice

To nije jedina verzija kargo suknje koju možete obući za kancelariju. Detalj u vidu velikog džepa donosi dašak modernosti. Podsjeća na Prada modele iz poslednjih kolekcija te modne kuće.

suknje
foto: Pinterest/promo stranice

Kargo suknje mogu imati i lepršavi A-kroj, koji uz džep sa strane i preklop izgleda dizajnerski, jer spaja ženstvenost i savremen izgled.

suknje
foto: Pinterest/promo stranice

Svijetlo bež nijansa i suptilni džepovi elegantnu kargo suknju čine lakom za ukapanje uz klasične formalne odjevne komade, poput bijele košulje, ali i uz ležerniju odjeću, poput seksi topa. Na vama je da se zabavite.

suknje
foto: Pinterest/promo stranice

Bonus video: