Nokti vam stalno pucaju i lome se? Probajte tehniku sa interneta

Ovaj tretman je osvojio TikTok, a sastojke možda već imate kod kuće

7042 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

'Slugging je' novi trend u njezi kože, a nedavno je na TikToku dobio još jedan način primjene - na noktima.

Vjerovatno ste već čuli za 'slugging' - ogroman trend kada je u pitanju njega kože. Riječ je o nanošenju gustog proizvoda tokom noći, najčešće vazelina, preko proizvoda za njegu kako bi se postigla dublja hidratacija, piše Allure.

Na internetu svi bruje o tom trendu, zato ne čudi što su korisnici našli još jednu primjenu - na noktima. Posebnu pažnju je privukao kod onih koji imaju problem sa slabim i krhkim noktima i bolnim zanokticama, presi Elle.

Kada u pretraživač na TikToku upišete #nailslugging vidjećete da brojni korisnici tretman započinju nanošenjem ulja za njegu koje utrljavaju u nokte, a potom nanose gušći balzam ili vazelin.

'Nail slugging' odobravaju i stručnjaci koji kažu da takav tretman može pomoći ako dugoročno želite da sprečite starenje ruku, dobijete jače nokte i zdravije zanoktice.

"Uloga kutikule je da spriječi da prljavština i bakterije uđu u korijen nokta i izazovu infekciju. Kada je koža suva, sklona je pucanju, čime se ugrožava zaštitna barijera i povećava mogućnost infekcije bakterijama ili gljivicama", objasnila je manikirka Brittney Boyce za Allure.

Neki dermatolozi tvrde da je vazelin "lijek za našu kožnu barijeru", i preporučuju da se držite proizvoda bez mirisa i pročišćenih mineralnih ulja.

Drugi stručnjaci savjetuju upotrebu kreme za ruke umhesto vazelina jer njega koža ne upija. "Ostavlja lepljivu teksturu. Radije bih koristila ulje ili kremu koja se upija u moju kožu i ne prelazi na moj mobilni telefon", izjavila je Boyce.

Preporuka je da 'slugging' primenjujete jednom do dva puta nedjeljno, i to tokom noći, dok proizvode za njegu zanoktica možete da nanosite svakodnevno.

Bonus video: