Vrlo jednostavan trik: Kako da vaša kosa izgleda bujnije

Trik koji će vašoj kosi dati volumen zapravo postoji odavno samo je sada postao ultra popularan na internetu

8766 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Postizanje volumena u kosi oduvijek je jedan od najvećih problema s kojima se susrijeću gotovo sve žene – posebno one sa rijetkom kosom. Do sada već postoji bezbroj savjeta i trikova koje možete iskoristiti kako biste u trenutku učinili kosu bujnijom. Naravno, neki su više, a neki manje djelotvorni.

Najnoviji trik, koji zapravo postoji odavno samo je sada postao ultra popularan na internetu, vrlo je jednostavan. Kada nemate vremena za friziranje, uvijek je dobro imati ovakve trikove na pameti kako biste brzo obavili posao. Za ovaj trik, sve što vam treba je velika šnala za kosu.

Šnala se pričvrsti na tjemenu gdje želimo da podignemo kosu, a zatim se ostavi tako kako bi se prirodno osušila na vazduhu, čime se dobija volumen na korijenu, a tekstura i dužina kose ostaju netaknuti bez oštećenja toplotom. Ali, ako ste u žurbi, možete upotrijebiti i fen za kosu umjesto prirodnog sušenja kose. Sitne metalne kopče bolje su za rijetku kosu jer ne čupaju toliko i imaju nježniji zahvat, dok su plastične bolje za gušću kosu jer su jače, piše Journal.hr.

kosa
foto: TikTok/morgandukee

Počnite s kosom koja je 70 posto suva. Uzmite male djelove kose, odaberite gdje želite volumen, postavite kopču pokretom prema gore, zatim je zatvorite i pričvrstite na tjeme. Ponovite po potrebi i imajte na umu da uzimanje više dijelova rezultira većim volumenom.

@morgandukee Try this claw clip hack for extra root volume! Works great when airdrying your hair! #clawclip #rootvolume #curlyhair #wavyhair ♬ original sound - XVX

Ovaj trik tehnički djeluje na svim tipovima kose, ali najbolje funkcioniše na talasastoj i kovrdžavoj kosi jer ti tipovi kose najbolje postižu volumen u korijenu sušenjem na vazduhu. Osobe s prirodno pravom kosom treba da znaju da, iako mogu isprobati ovu tehniku za postizanje volumena, ona možda neće dati željeni intenzitet. Što ne znači da ne vrijedi pokušati.

Bonus video: