Ne morate trošiti puno da bi izgledali luksuzno: Evo savjeta

Postoje mali trikovi koji mogu učiniti da svaka kombinacija izgleda luksuznije

9011 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pnterest
Ilustracija, Foto: Pnterest

Ko kaže da samo skupi komadi mogu da učine da se osjećate luksuzno? Uz praktične modne savjete i pametan izbor, taj osećaj luksuza biće vam lako dostupan.

Iako se može nametnuti uvjerenje da ukoliko želite da izgledate luksuzno morate i da kupujete "skupo" - to baš i nije slučaj.

Blistavi logotipi i upadljivi nakit zapravo neće dokazati vaše dobro imovinsko stanje, naprotiv, zahvaljujući 'tihom luksuzu', ali i nečemu što se zove vječna klasika, skupocjeni izgled zapravo se može sastojati iz jednostavnih, kvalitetnih komada.

Svakako, postoje mali trikovi koji mogu učiniti da svaka kombinacija izgleda luksuznije, od toga da su vaše košulje recimo uvijek blistavo bijele boje.

Mnoga od ovih stilskih pravila postavili su luksuzni brendovi kao što su The Row i era Phoebe Philo za Celine, koji pokazuju da bezvremenski, klasični komadi uvijek dodaju sofisticiranost vašem izgledu.

Nastavite da čitate kako biste saznali kojih sedam praktičnih savjeta zbog kojih ćete uvijek izgledati luksuznije nego što sebi možete priuštiti daje magazin Elle.

1. Investirajte u bijelu košulju

Jednostavan način da vaša odjeća izgleda skupocjeno jeste da se uvjerite da vaša odjeća izgleda što je moguće besprekornije, a ništa ne izgleda tako luksuzno kao svježe ispeglana bijela košulja. Blago 'oversized' modeli bolji su izbor od pripijenih krojeva. Ona ide uz, pa, apsolutno sve.

odjeća
foto: Pnterest

2. Ponesite kompletan 'look' u neutralnim bojama

Postoji nešto posebno elegantno i sofisticirano u nošenju neutralnih boja od glave do pete. To je jedan samouvjereni odabir koji treba umjeti iznijeti, ali jednom kada ovladate ovom tajnom, uvijek ćete imati mogućnosti da se obučete u prodavnicama srednjeg cjenovnog ranga, a da to izgleda mnogo skupocjenije. Probajte.

odjeća
foto: Pinterest

3. Investirajte u cipele

Ovdje zaista ne postoji kompromis - kvalitetno urađena obuća je obavezna iz više razloga: podiže svaku kombinaciju, zdravija je za vaša stopala i uz pažljivo održavanje trajaće duže vremena. Par crnih kožnih mokasina koje su najnosiviji komad obuće poželjno je uvijek posjedovati.

4. Nosite svilu

Poslednjih sezona, izgleda nam kao da je sve više brendova ulične mode prepoznalo značaj kvalitetne tkanine kao što je svila. U svoju ponudu uvrstili su veći izbor ovih komada. Bilo da je riječ o slip haljinama, midi suknjama ili delikatnim bluzama - ovo su definitivno bezvremenski i elegantni komadi koji pružaju luksuznu notu vašem izgledu.

5. Nosite sitnije modne dodatke

Bez obzira da li su skupi ili pristupačni, manji aksesoari — a ovde mislimo na sve, od satova i drugog nakita do kaiševa i tašni — uvijek će izgledati promišljeno kada se više oslanjaju na klasiku, a manje na trendove. Birajte pročišćene linije, detalje svedite na minimum.

odjeća
foto: Pinterest

6. Pronađite vječni mantil

U ovome se svi slažu - dobar 'trench' mantil instant podiže svaku modnu kombinaciju. Ponesite ga poput Francuskinja, uz omiljenu haljinu i par kožnih baletanki - stilski poeni su zagarantovani.

7. Ukrojite vašu odeću

Čak i ukoliko je vaša odjeća pristupačna, vrijedi uložiti malo više u dobijanje odličnih komada skrojenih da vam pristaju kao rukavica. Uvjerićete se i sami koliko ćete ih više nositi ako su udobni i laskaju vašoj figuri.

odjeća
foto: Pinterest

Bonus video: