Najpopularnije čizme sezone: Nosite ih ovako

Ideje za modne kombinacije u kojima će ova obuća zablistati

6327 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Modna kuća Miu Miu je ponovo stvorila viralni trenutak koji se ogleda u obući koju svi žele da nose – poslije čuvenih baletanki, ove sezone najpopularnije su bajkerske čizme iz kolekcije za jesen/zimu 2021 – da, one od prije dvije godine. Nema sumnje da će bajkerske čizme biti svuda, pa ako se i vama dopadaju, magazin Lepota i zdravlje donosi ideje za modne kombinacije u kojima će ova obuća zablistati.

Miu Miu Sienna kožne čizme koriste tipično muški dizajn kako bi izrazile smjelu, buntovnu ženstvenost. Metalni detalji naglašavaju čizmu i unaprjeđuju njen retro dizajn, jer se dobro sjećamo da su se ovakvi modeli nosili tokom 2010-ih.

Znate kako moda funkcioniše – pojavi se luksuzni odjevni komad ili modni dodatak koji postane veliki hit, a onda svi brendovi izbace svoje verzije istog komada koje su daleko pristupačnije. Tako ćete Miu Miu Sienna čizme ove sezone naći svuda po radnjama, pa lako možete da ih uklopite u svoj jesenji i zimski stajling.

U 2023. retro bajkerske čizme nose se na maštovite načine, a smogu vas inspitisati kombinacije modnih influenserki.

Bajkerske čizme – ideje

Uz kožni mantil

Bajkerske čizme su stvorene za kožu, u to nema sumnje, tako da će vrhunski izgledati u kombinaciji sa kožnim mantilom. Dugi mantil u stilu filma Matrix je takođe jedan od najvećih modnih trendova za jesen 2023, pa možete spojiti dva moderna komada u kombinacijama narednih meseci.

Uz bermude

Dok još traje toplije jesenje vrijeme, iskoristite to da bajkerske čizme uparite sa bermudama, u stilu Skandinavki koje obožavaju ovaj odjevni komad. Dužina čizmi i bermuda se savršeno uklapa i stvara zabavnu igru proporcija. Nabacite omiljenu kožnu jaknu i torbu ispod ramena.

Uz maksi-suknju

Maksi-suknja je idealna za posao, a uz bajkerske čizme dobiće neočekivani obrt. Samo je bitno kako stilizujete ova dva naizgled nespojiva komada – uz 'oversize jaknu' ispranog izgleda dobićete odgovarajuću estetiku.

Uz bijelu košulju

Bijela košulja zaista ide uz sve, ali sa bajkerskim čizmama stvara moderan kontrast. Na vama je u kom pravcu će otići spoj bijele košulje i bajkerskih čizmi – to može da ima 'boho' vibracije uz džins šorts ili elegantniji uz mini-suknju.

Uz bokser šorts

Bokser šorts, inspirisan muškim donjim vešom, obilježio je ovo ljeto, a tokom jeseni ga spojite sa bajkerskim čizmama za još jedan zabavan modni kontrast. Odlično izgleda uz udoban duks.

Uz džemper-haljinu

Evo jednog jednostavnog stajlinga sa bajkerskim čizmama, koji će uz prave modne dodatke izgledati vrhunski. Svoju udobnu i toplu džemper-haljinu uparite sa kožnom jaknom, a neka vam dokoljenice pomalo vire iz čizama za šik stilski trik.

Uz lepršavu suknju

Bajkerske čizme i njihov robusni izgled podsjećaju na festivalsku modu, odnosno, boho estetiku. A takav izgled ćete postići kombinovanjem čizama sa lepršavom suknjom, dok gore možete obući omiljeni džemper.

Uz farmerke

Po uzoru na uvijek fenomenalno obučenu manekenku Elsu Hosk, za svaki dan trendi bajkerske čizme jednostavno navucite preko farmerki, ušuškajte se u kožnu jaknu, džemper i kapu i – i spremni ste za sve obaveze.

Bonus video: