Modni hitovi za oktobar: Izgledaćete fantastično i urbano

Odjevne kombinacije za prelazno razdoblje, kada nije ni previše vruće ni previše hladno, zaista veliki broj mogućnosti. Možemo da spajamo nespojivo, da kreiramo slojevite kombinacije i dopustimo sebi da maksimalno iskažemo lični osjećaj za stil

26239 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/elisalevallois
Ilustracija, Foto: Instagram/elisalevallois

Za oktobar je ključan lagani povratak pletenine i kože, materijala koje smo tokom ljeta i toplog septembra ipak izbjegavali. Modni trendovi za jesen podrazumijevaju nastavak dominacije “tihog luksuza”, uz crvenu boju, bomber jakne i mnogo džinsa u svim oblicima.

Wannabe magazin izdvojio je 10 kombinacija istaknutih modnih influenserki koje nas svakodnevno inspirišu, a vjerujemo da će i vas – sve kombinacije su različitih estetika i stilova, tako da će svako pronaći nešto za sebe. Fokusirali su se na ideje koje se lako mogu realizovati uz odjeću koju možda već imate u ormaru.

Večernje kao dnevno

Street style autfit sa Nedelje mode u Milanu podrazumijeva kombinovanje večernjih odjevnih komada u dnevnoj varijanti. Alina je mini-suknju sa zlatnim štrasom majstorski stilizovala uz bijelu košulju i sivi kardigan. Rezultat odmah privlači pažnju i izgleda vrhunski.

Braon od glave do pete

Na jesen, tradicionalno se vraćamo braon boji. Ovog oktobra, izaberite čokoladnobraon nijansu koja izgleda luksuzno, posebno uz zlatni nakit. Manekenka Elsa Hosk je pokazala koliko dobro izgleda kožni mantil u ovoj nijasni, a nosila ga je uz pamučni komplet i špicaste salonke.

Kožna suknja i duboke čizme

Ostajemo u domenu kože i braon boje – još jedan trendi odjevni komad za jesen je suknja olovka kroja. Kožnu verziju ove suknje nosi influenserka Anouk Yve, koja ju je uparila sa sivim džemperom i moćnim čokoladnobraon čizmama. Midi-dužina suknje i duboke čizme do koljena su stvoreni jedno za drugo.

Moćno odijelo

Da, da, zna se da se odijelo u ormaru podrazumijeva, ali je oktobar pravi mjesec da ga iznova nosimo. Nakon lanenih odijela, sada je vrijeme za modele od vune i sličnih debljih materijala, a temperature dozvoljavaju da ih nosimo bez dodatnog sloja i tako im omogućimo da zasijaju.

Košulja kao haljina

Na pistama tokom mjeseca mode vidjeli smo mnogo velikih košulja, koje su duge i predimenzionirane. Vladaće ulicama sljedećeg proleća, ali vi već možete da u sljedećem šopingu pronađete takvu košulju i nosite je u jesenjim kombinacijama. Recimo, stilizujte je uz blejzer iste dužine, čizme i šarenu maramom.

Leopard dezen

Leopard dezen nikada nije izlazio iz mode, a ovog oktobra mnogi žele da mu se vrate. Svakoj kombinaciji daje rokenrol izgled, a najefektnije izgleda u vidu kaputa ili mantila. Na ulicama Milana moglo se zapaziti koliko dobro leopard kaput izgleda uz jednostavan džins i top.

Sivo, bijelo i bež

“Tihi luksuz” još uvijek nije otišao nigdje, pa još uvijek volimo odjeću u neutralnim bojama. Tri nijanse koje uvijek izgledaju sofisticirano u kombinaciji su bijela, bež i siva. Elisa nosi maksi-haljinu bijele boje uz sivi blejzer, dok su joj aksesoari u bež tonovima, uz efektne patike.

Vunena bomber jakna

Bomber jakne su ponovo veliki jesenji trend, ali ove sezone pronađite model od vune i nećete se pokajati. Izgleda prefinjeno i moderno, kao što se vidi u ležernoj kombinaciji koju nosi influenserka Alicia Roddy. Ona je sivu bomber jaknu kombinovala sa širokim farmerkama i kapom.

(Ne)uparen džins

Džins od glave do pete je uvijek dobra ideja, bilo da je u istom tonu ili ipak neuparen, kao u slučaju Francuskinje Leie. Čak i različite nijanse teksasa, svijetla i tamna, mogu odlično da izgledaju zajedno. Uvijek nam treba lagana formula kao što je ova.

Crveni modni dodaci

Najzad, malo boje sezone. Crvenu trenutno nose svi – Kylie Jenner u Parizu je samo potvrdila njenu dominaciju. U oktobru, ponesite ovaj trend u vidu aksesoara. Crvena torba, na primjer, “podiže” svaku kombinaciju.

Bonus video: