Koji sve modeli čizama će se nositi ove sezone

Mondi vodič najpoželjnijih modela čizama za ovu jesen

24203 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/promo stranice
Ilustracija, Foto: Instagram/promo stranice

Čizme su zvanično dobile status vansezonskog komada koji se nosi bez obzira na to da li prosječna dnevna temperatura odgovara njihovoj praktičnosti. Početkom ljeta bajkerske čizme su kombinovane sa naizgled nespojivim stilskim izborima dok su se kaubojke čuvale za posebne prilike.

Sve hladniji dani samo su dodatno uzburkali modnu scenu i na nju doveli i preostale trendi modele čizama. Journal.rs je predstavio modni vodič najpoželjnijih modela čizama za ovu jesen, a da nisu sada već precijenjene bajkerske čizme i klasične kaubojke...

Koje sve modele čizama nosimo ove sezone

Naborane čizme

Model za koji slutimo da će postati jedan od dominantnijih komada ove jeseni jesu naborane čizme. Njihovo korištenje podići će svaku modnu kombinaciju na viši nivo i time klasičan izgled učiniti savršeno stilizovanim. Ukoliko se recimo odlučite za midi haljinu, ovaj model čizama odlično će pokazati vašu spremnost da se poigrate sa formama i izgradite atraktivnu i u isto vrijeme veoma jednostavnu kombinaciju.

čizme
foto: Instagram/Promo

Teksas kaubojke

Kaubojke su postale hit model još prošlog ljeta kada su popularne djevojke koje prate modu odlučile da duboke čizme ipak jesu omiljeni ljetnji komad. Ovaj model je još uvek aktuelan, a na radaru je njihova teksas verziju. Već smo uočili da će ove jeseni vladati trend teksas obuće, pa talas teksas kaubojki nimalo ne iznenađuje.

čizme
foto: Instagram/Promo

Čizme sa blok petom

Blok peta je vanvremenski trend koji se provlači godinama unazad nezavisno od modela obuće. Tako su ove jeseni na red došle čizme, pretežno one do koljena. U prodaji može da se pronađe i pokoji model gležnjača sa širokom petom.

čizme
foto: Instagram/Promo

Čizme sa niskom petom

Čizme sa tankom i niskom petom reklo bi se da su veoma popularne među pripadnicima modnog milja visokih standarda. U prevodu, ovaj model prošetala je čak i Kendal Džener.

čizme
foto: Instagram/Promo

Kratke bajkerske čizme

Poput teksas kaubojki, kratke 'biker boots' spadaju u kategoriju redefinisanih popularnih modela.

čizme
foto: Instagram/Promo

Bajkerske čizme do koljena smo uveliko prisvojili, a u narednim mjesecima predviđase da će svojih pet minuta slave doživjeti njihova kraća verzija.

čizme
foto: Instagram/Promo

Bonus video: