Od glave do pete: Osvježite garderobu uz ovih 10 jesenjih hitova

Šta se nosi ove jeseni od sukanja, jakni, obuće, boja…

23984 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: minimagazin.info
Ilustracija, Foto: minimagazin.info

Jesenja sezona je i vrijeme kada rado eksperimentišemo sa mnogobrojnim trendovima, a ovosezonske trendove može nositi apsolutno svaka žena, u zavisnosti od prilike i raspoloženja. Zanimljivi modeli i vesele boje definitivno će svima popraviti raspoloženje tokom tmurnih jesenjih dana.

Evo kojih deset komada garderobe bi, kako piše minimagazin.info , trebalo da imate ove sezone ukoliko vam je cilj da izgledate veoma moderno i apsolutno šik.

Elegantna suknja

Suknja je komad garderobe koji je uvijek poželjan, a kada je riječ o elegantnim modelima onda nam je suknja olovka kroja na prvom mjestu.

odjeća
foto: minimagazin.info

Odlična je za poslovne, ali idealna i za sve druge prilike, a ove jesenje sezone birajte modele koji su toplih zemljanih tonova ili pak one koji su ukrašeni najpopularnijim dezenom jesenje sezone (čitajte: karirano).

odjeća
foto: minimagazin.info

Suknja olovka kroja, između ostalog, odlična je i zato što postoji model za svaku figuru, a ono što je izdvaja od drugih suknji jeste što je ona klasični komad garderobe koji je uvijek moderan i potpuno šik.

Visoke čizme

One su svestrane, udobne i tople, posebno ako ih nosite sa suknjom ili haljinom. Naravno, možete ih kombinovati i sa pantalonama i helankama, a ništa gore ne izgledaju ni sa elegantnim šortsvima ili mini suknjama.

odjeća
foto: minimagazin.info

Visoke čizme ili čizme preko koljena jedan su od omiljenih jesenjih trendova, a mogu vam pomoći da dobijete veoma moderan stajling te da ih istovremeno nosite i u mnogobrojnim prilikama.

odjeća
foto: minimagazin.info

Ovdje postoji više opcija, koje dolaze u raznim bojama, a ono što je sigurno jeste da sa ovim modelom čizama, u nekoj od neutralnih boja, sigurno nikada nećete pogriješiti. Crne, smeđe, sive pa čak i bordo uvijek su odličan izbor, a tokom jesenje sezone, visoke čizme od velura apsolutni su hit.

Rolka

Zapravo, ona bi trebala biti in svake jeseni ili zime. Udobna, topla i elegantna. Odlična je u kombinaciji sa pantalonama ili mini suknjom, a izbor je vieliki – klasični modeli kod kojih je rol kragna uz vrat ili pak oni kod kojih je ona nešto labavija.

odjeća
foto: minimagazin.info

Naravno, bluze i majice sa rol kragnom nisu jedina opcija tokom jesenje sezone, jer su jednako moderni i džemperi i puloveri u ovom stilu. Takođe, haljine sa rol kragnom jednako su poželjne tokom svježijih jesenjih dana.

odjeća
foto: minimagazin.info

Kada je riječ o bluzama i džemperima u ovom stilu, veoma lako ih možete dodati u bilo koji stajling, a većinu od ponuđenog možete nositi i u svim prilikama.

Blejzer od tvida

Tokom jesenje sezone nosiće se i različite vrste jakni (teksas, moto, bomber), ali svakako neće biti zapostavljeni ni blejzeri. Riječ je o jednoj od najpopularnijih jakni pa je sasvim razumljivo da ih uvrstimo u svoj stajling i ove sezone.

odjeća
foto: minimagazin.info

Ono što je odlično kod blejzera jeste i da modeli od tvida i u Šanel stilu svaku kombinaciju mogu podići na viši, moderniji nivo, a nećete pogriješiti sa bilo kojom bojom ili dezenom.

odjeća
foto: minimagazin.info

Takođe, veoma lako ih možete dodati bilo kojem komadu garderobe, bilo da je riječ o suknjama, farmericama ili pak kožnim pantalonama ili helankama. Kada je riječ o samom blejzeru, on je odlična investicija, jer ga možete nositi više sezona.

Tople boje

Jesenja sezona sa sobom donosi i prekrasne boje, a jedna od njih, koju najčešće imamo priliku da vidimo u prirodi tokom jesenje sezone, obično je zagasitija nijansa narandžaste. Shodno tome, ona će se veoma dobro uklopiti i u bilo koji stajling, a pantalone u ovoj boji samo su jedan od načina da dobijete šik stajling ove sezone.

odjeća
foto: minimagazin.info

Međutim, nemojte se zaustaviti samo na toj boji, jer sigurno ne želite da preskočite ni zemljane tonove, koji su tako popularni tokom jeseni, koji variraju od tople smeđe preko boje karamele pa sve do čokoladno smeđe i kamela.

odjeća
foto: minimagazin.info

Sve pomenuto spada u topli spektar jesenjih boja pa ih možete pronaći na svim komadima garderobe i modnim dodacima. Ono što je odlično jeste i to da se one odlično kombinuju međusobno, ali se fantastično slažu i sa gotovo svim drugim bojama.

Mantil u boji

Klasik vječno rezervisan za žene koje imaju stila, balon mantil je komad garderobe koji je tako lako uvrstiti u svakodnevni stajling. A ako vam je cilj da imate veoma moderno i privlačno modno izdanje, ove jeseni birajte mantil u boji.

odjeća
foto: minimagazin.info

Naravno, sa mantilom u njegovoj klasičnoj boji nikada nećete promašiti, ali ako vam je cilj da vaš stajling izgleda što upečatljivije, onda je mantil u boji komad garderobe koji je idealan za ovu sezonu.

odjeća
foto: minimagazin.info

Tmurni jesenji dani mogu postati veoma živopisni i veseli uz kombinovanje ovog komada garderobe u boji sa ostatkom vaše dnevne kombinacije, a na raspolaganju imate boje koje poželite – od crvene preko zelene sve do zagasito narandžaste i ljubičaste. Pustite mašti na volju i budite spremne da budete u centru pažnje, gdje god se pojavite.

Koža

Koža je oduvijek bila popularna, a ako ne želite da nosite prirodnu, uvijek možete nositi vještačku (predlažemo upravo nju). Možete je pronaći na mnogobrojnim komadima garderobe, a riječ je o materijalu koji veoma rado nosimo tokom jesenje sezone.

odjeća
foto: minimagazin.info

Ove jeseni, skoro sve komade garderobe je moguće pronaći od kože – šešire, suknje, pantalone, jakne… Takođe, popularne su i razne boje: braon, boja šljive, zelena, siva, bordo ili tamno crvena.

odjeća
foto: minimagazin.info

Opet, kao i sa visokim čizmama – sa komadima garderobe od kože u nekoj od neutralnih boja nikada nećete pogriješiti ni biti demode, a veoma lako se kombinuju sa svim drugim bojama.

Bijele čizme

Ukoliko je potreban samo jedan mali detalj da osvježi cjelokupno modno izdanje, a to često jeste slučaj, onda će vam ove jesenje sezone bijele gležnjače biti jedan od omiljenih modela obuće.

odjeća
foto: minimagazin.info

One se veoma dobro mogu uklopiti u svaki stajling, a pomoći će vam i da ga malo osvježite, kao rijetko koji drugi model obuće ili modni dodatak.

odjeća
foto: minimagazin.info

Klasična štikla, blok peta ili nešto sasvim drugo – potpuno je nebitno sve dok se radi o bijelim gležnjačama. Takođe, odlično se slažu sa svim drugim bojama.

Životinjski dezen

Nemojte nikada bježati od ovog dezena, jer vam može pomoći da dobijete veoma moderno, privlačno i raskošno modno izdanje. Iako ga pomalo “bije loš glas”, uglavnom zbog žena koje ne znaju da ga kombinuju, ipak ne bi trebalo da ga zapostavite ili da ga uopšte ne nosite.

odjeća
foto: minimagazin.info

Ove jeseni životinjski dezen možete dodati u svoj svakodnevni stajling tako što ćete se odlučiti za razne modele suknji, bluza ili košulja, a bitno je samo da pazite da vam to bude jedini dezenirani komad garderobe u sklopu jedne kombinacije.

odjeća
foto: minimagazin.info

Naravno, vjerovatno i najjednostavniji način da ga uvrstite u svakodnevni stajling jeste u vidu obuće pa su čizme ukrašene životinjskim dezenom sasvim logičan i fantastično moderan izbor.

Čarapa-čizme

Ultra popularne i moderne, čarapa-čizme možete nositi u mnogobrojnim prilikama, a istovremeno ih veoma lako možete uklopiti u svakodnevni stajling, bez obzira da li odlučite da ih kombinujete sa pantalonama, suknjama ili haljinama.

odjeća
foto: minimagazin.info

Ovdje je riječ o modelu obuće koji je popularan već više sezona i postoji vjerovatnoća da čarapa-čizme već imate i sigurno nećete pogriješiti ako ih nosite i ove jeseni.

odjeća
foto: minimagazin.info

Kada je riječ o bojama, birajte one koje odgovaraju vašim modnim preferencijama, bilo da su to klasične crne, one u nekoj od vatrenih boja ili pak smeđe ili bež.

Bonus video: