Dobro je znati: 9 stilskih savjeta za oblačenje u zrelim godinama

S godinama postajemo mudrije i stilski pametnije, zato će vas ovi trikovi dodatno modno inspirisati

36286 pregleda 30 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Zaokružili ste četvrtu deceniju života i u modnom smislu mudrije ste, sa definisanim ličnim stilom. Dakle, sada se samo radi o tome da donosite prave stilske odluke kako biste u svakom trenutku izgledale besprijekorno.

Internet stranica Harpers Bazaar piše da, kako bi ostali uvijek na pravom modnom putu i u godinama koje dolaze, treba da znate devet trikova koje treba imati na umu prilikom odijevanja.

Ne odustajte od potpetica

Štikle su komad uz koji ćete uvijek izgledati sofisticirano i savršeno zaokružiti svaku kombinaciju. Bonus: Potpetica ne mora da bude vrtoglavo visoka – i one od 4, 5 cm odigraće pravu ulogu.

Istaknite ključnu kost umjesto poprsja

Dubok V-izraz bio je sjajna stvar u vašim 20-im, ali sada ste zreliji i vispreniji. Umjesto isticanja poprsja sa push-up brushalterima, stavite fokus na vaša ramena “čamac” siluetama.

Birajte bluze sa ¾ rukavima

Bluze koje otkrivaju vitke podlaktice nose sa sobom posebnu dozu senzualnosti. Bonus: Ako nosite komad dugih rukava – podvrnite ih!

Investirajte u modne dodatke

Odrasla ste žena. To znači da zaslužujete torbu, koju pod A) možete ponosno nositi svuda sa sobom i pod B) koja će vam obezbijediti minimum dva komplimenta dnevno. Nikad ne žalite sa ulaganje u bezvremeni stil, kao što je koža, na primjer.

Birajte tamniji džins

Činjenica: u tamnijem džinsu uvijek ćete izgledati mršavije. Plus, budući da je blizak crnoj ili indigo plavoj boji odgovarajući je komad farmerica i u zrelijim godinama.

Uvijek neutralni dezeni umjesto printova

Ne kažemo da bi sada trebalo da pobacate svu odjeću sa cvjetnim printom, ali generalno, što je jednostavniji izgled, utisak koji ostavlja je elegantniji i pristojniji.

Pronađite savršen kroj

Sada ste svjesni svog tijela i siluete i znate kakvi krojevi vam dobro pristaju. Pantalone u kombinaciji sa blejzerom podići će vaš stajling na viši nivo.

Počastite sebe finim komadima koji će trajati godinama

Svi volimo trendove, ali obratite pažnju da se u vašem garderoberu nađu i visoko-kvalitetne tkanine u koje vrijedi investirati, jer će trajati godinama.

Nakit od zlata

Vrijeme je da raznorazne đinđuve zamijenite za nakit koji je “najbolji prijatelj svake djevojke” – komade zlata, koji su pravi i prefinjeni, poput vas.

Naravno, svi savjeti koje možete da čujete ili preporučujete mogu se prihvatiti i zanemariti - najvažnije je da se vi osjećate dobro u onome što obučete. Modni savjeti nisu zakoni i nipošto niste dužni da ih u cjelosti poštujete.

Bonus video: