Šminka: Pet glavnih trendova za jesen i zimu

Provjerite da li ovih pet proizvoda za jesen 2023. imate u svom neseseru za šminku

5085 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jesen je sa sobom donijela mnogo novih modnih trendova, ali i nove tendencije kada je riječ o šminkanju. Paleta boja sa naših omiljenih odjevnih predmeta preliva se i na make-up trendove, pa tako polako zaboravljamo jarke ljetnje boje, a prihvatamo one toplije i dublje nijanse.

Bilo da ste profesionalni šminker ili samo entuzijasta, magazin Elle izdvaja pet najvažnijih proizvoda za šminkanje u predstojećem periodu.

1. Tamni ruž

Boja vina, boja šljive, bordo, kao i metalik nijanse: smatrajte ovo jesenjim bojama za usne. Eksperimentišite sa mat, polu-mat, pa čak i sjajnim završecima. Ako nosite ovu smjelu nijansu tokom dana, neka ostatak vaše šminke bude što laganiji da ne biste izgledali previše našminkano.

2. Braon maskara

Smeđa maskara pruža sve prednosti „obične” crne maskare, dok istovremeno daje neutralniji i prirodniji izgled. Ona se savršeno stapa sa smeđim nijansama sjenki za oči: to je idealna kombinacija za hladniji period.

3. Olovka za oči

Bez obzira na to da li volite jači ili prirodnu šminku, olovka za oči je osnovni proizvod koji vam je neophodan u jesenjem periodu. Koristite ga da date dubinu vašim očima ili ga blago razmažite za savršen izgled rock zvijezde.

4. Sjaj za usne u boji

Dvijehiljadite su se vratile, barem kada je u riječ o šminkanju usana. Pored klasičnog providnog, sjajevi u različitim sezonskim nijansama odlična su opcija za jesenju šminku. Štaviše, većina formula sjajeva za usne danas sadrži hidratantne sastojke, tako da nisu lepljivi pa su istovremeno i njegujući.

5. Ružičasto rumenilo

Nekako je i prirodno da sa padom temperature, polako odlažemo bronzere u donje fioke, a vraćamo se nježnim, ženstvenim, ružičastim nijansama rumenila.

Bonus video: