'Doviđenja' uskim pantalonama: Ovih pet modela su hit

Nekad slavne uske farmerice polako padaju u zaborav. Mladi se danas sve češće okreću komotnijim modelima pa se predviđa da će ovih pet modela pantalona ubrzo zamijeniti uske krojeve

36719 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Stilovi i trendovi dolaze i prolaze. Još prije više od dvadeset godina počeli smo da eksperimentišemo sa uskom farmericama. Nosile su se farmerice niskog struka, a 'skinny jeans' ubrzo se proširio i među muškarcima premda to danas mnogi smatraju jednim od najgorih muških trendova.

Uske farmerice je 2010-ih imala gotovo svaka žena u ormaru. Ali, čini se da je uskim krojevima pantalona 'odzvonilo' – barem ako pitate nove generacije. Čini se da će ove sezone prevladavati komotniji, širi krojevi za koje vjerovatno ne bi ni pomislili da ih možete nositi na posao.

Ovo su najveći jesenji trendovi prema najavama modnih stručnjaka, piše žena.hr.

Kargo pantalone

Duga je istorija kargo pantalona. Isprva su se povezivale uz vojničku uniformu, a onda su 80-ih godina prošlog vijeka lagano ulazile u garderobu ljubitelja kampovanja i planinarenja. Džepovi sa strane praktični su tokom aktivnosti na otvorenom. Puno ih ljudi nosi i kunu se u njihovu udobnost.

Farmerice širokih nogavica

Ako vas je nekad živciralo navlačenje uskih nogavica, sad ćete doći na svoje jer će ovu jesen i zimu obilježiti farmerice širokih nogavica. Isprva bi ti prijelaz iz uskog u široko mogao biti neobičan, ali mora se reći da šire nogavice (wide leg jeans) svakako unose svježinu u svakodnevne kombinacije. Možete birati modele farmerica visokog struka i upariti ih s užim majicama i puloverima, ali i kratkim sakoima.

pantalone
foto: Pinterest

Pantalone s metalik efektom

Ovakvi se modeli svakako ističu. Retro su i za njih treba malo hrabrosti, ali neki ih smatraju dostojnom zamjenom za 'skinny jeans'. Metalik efekt popularan je na noktima i torbicama, ali zašto ne izaći iz zone komfora i obući i efektnu srebrnu ili čak ljubičastu. Zapravo, krenite od tamnijih metalik modela pa vidite kako vam stoje. Sigurno je da će podići svaku kombinaciju.

Pantalone u stilu pidžame

Udobnost prije svega? Ono što bi neki nosili isključivo po dnevnoj sobi, drugi bez problema nose u školu, na fakultet ili na posao. Ležerne pantalone u stilu pidžame još su jedan novi trend koji prihvataju mladi. Vjerovatno ih biraju zbog zanimljivih uzoraka i ludih boja.

Baggy farmerice (i sve pantalone iz muške garderobe)

U modi se brišu granice pa bi se ove sezone mogle nositi pantalone inspirisane muškom modom. Krem boja i materijali koje smo donedavno povezivali s muškom garderobom, prelivaju se i u ženske ormare. Samo da je udobno.

pantalone
foto: Pinterest

U zadnje vrijeme izrazito su popularne 'baggy farmerice'. Više se ne nose uz uske majice nego se kombinuju uz predimenzionirane bluze, košulje, ali i gornje djelove trenerke. Rado ih nose žene različite građe, a korijene vuku još iz osamdesetih.

U devedesetima su dominirale hip-hop scenom, a sad su se vratile. Sad kad se udobnost stavlja u prvi plan. Najčešće se bira nešto niži struk s predimenzioniranim nogavicama, ali u ponudi ima različitih modela.

pantalone
foto: Pinterest

Bonus video: