Koje čizme su idealne uz koje pantalone: Evo savjeta

Ne idu sve pantalone na sve čizme – evo kako treba da ih kombinujete ove zime, ako vam je stalo do modnih trendova

12320 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Kako idemo sve dublje u jesen ka zimi, sve je izvesnije da će pantalone i čizme postati osnova svake vaše kombinacije. Ali, kada ih kombinujemo, jednu stvar često zaboravljamo: ne idu baš svake pantalone na svake čizme. Jednostavno, neke kombinacije izgledaju loše.

Srećom, nedjelje mode u Kopenhagenu, Njujorku i Parizu izvukle su na ulicu sve ljubiteljke mode, pa smo imali prilike da vidimo kako one kombinuju pantalone i čizme ove sezone. Od inovativnih formula do isprobanih klasičnih kombinacija časopis Lepota i zdravlje odabrao je 4 sigurna načina za nošenje pantalona i čizama.

čizme
foto: Pinterest

Bilo da je riječ o usvajanju trenda 'pogrešnih' cipela koji je osvojio mreže, o upasivanju pantalona u čizme u vojničkom stilu ili kombinovanju kratkih čizama sa kratkim pantalonama – ova sezona vam donosi sasvim dovoljno kombinacija da svakoga dana izgledate drugačije. Ili bar da nađete nešto što pristaje vašoj figuri.

čizme
foto: Pinterest

U svijetu kombinacija pantalona i čizama čak su se pojavile i uske farmerice, komad koji odavno nije na vrhu modnih lista. Sada se koriste kao osnovni komad uz čizme do koljena.

Gležnjače i pantalone do članaka

Kratke pantalone apsolutno dozvoljavaju da se vaše gležnjače pokažu u svoj svojoj slavi. Ovakva kombinacija je i krajnje praktična za kišne dane – nema šanse da vam budu mokre ni noge, ni nogavice.

Robusne čizme i klasične pantalone

čizme
foto: Pinterest

Dobro krojene klasične ili, još bolje, pantalone na peglu, ostaju dominantan trend kada su u pitanju pantalone. Tokom jeseni 2023/2024. sve je više influesnerki koje ih stilizuju u skladu sa teorijom pogrešnih cipela – uz robusne čizme. I to upasane.

Čizme do koljena i skinny džins

čizme
foto: Pinterest

Čizme do koljena su ove godine najtraženiji model, bez ikakve sumnje. Ako želite da vaše čizme do koljena zasijaju u svoj slavi, a ne želite da se šetate po minusima u suknjama i haljinama, onda je ovo sjajna prilika da izvučete iz ormara zaboravljeni skinny. Vodite računa da gornji dio odjeće bude voluminiziran.

Kaubojke i pantalone ravnih nogavica

čizme
foto: Pinterest

Stil divljeg zapada, uključujući duboke kabojke ili gležnjače u kaubojskom stilu, nema namjeru da u skorije doba siđe sa pozornice. Uz pantalone ravnih nogavica, vaše kaubojske čizme izgledaće moderno. Možete ih nositi i uvučene i preko čizama.

Bonus video: