Ove komade odjeće treba izbaciti iz ormara: Odmah

Jeste li već zamijenili svoju odjeću u skladu sa sezonom? Dolaskom hladnijih dana, vrijeme je za druženje s ormarom. Ali, zašto ne biste iskoristili tu priliku da pročistite i raščistite taj prostor u svom stanu?

5693 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Žene se nerijetko vežu za sadržaj svog ormara i često im teško padne odvajanje od pojedinih komada odjeće.

Ali, pretrpan, zagušen i neuredan ormar je sve samo ne praktičan. U njemu odjeća ne dolazi do izražaja, teško se snalazimo gdje se šta nalazi, a često i zaboravimo da imamo pojedine stvari jer ih jednostavno ne vidimo.

Zato je vrijeme da napravite prostora na policama i vješalicama. Uz savjete koje donosi Novi list to ćete uraditi s pola muke.

Riješite se odjeće koja izgleda slično ili čak isto

Svi mi imamo svoje omiljene komade, boju ili uzorak. Najčešće upravo takve predmete kupujemo u pretjeranoj količini i gomilamo ih u ormaru. Volite prugice? Koliko skoro pa istih majica sa tim uzorkom posjedujete? Nikad dovoljno bijelih majica? Imate deset malih crnih haljina?

Nema potrebe za skupljanjem istih odjevnih predmeta jer na kraju uvijek nosimo onaj komad koji nam je prvi pri ruci.

Odjeća koju ste nosili jednom ili nijednom – napolje iz ormara

Svakome se barem jednom dogodilo da u kupovini poklekne i kupi neki komad odjeće za koji se odmah znalo da ga nikad nećemo staviti na sebe.

I tako prolaze mjeseci i mjeseci, a mi svaki put kad poželimo da se riješimo dotičnog predmeta, kažemo da će sigurno jednom doći dan kada ćemo ga obući. Neće. Pravilo je jednostavno – stvari se nose ili se ne nose.

Odjeća koja nije vaš broj ili vam dobro ne stoji

Bilo da ste pogriješili prilikom izbora odjeće ili neki komad jednostavno ne stoji kako bi trebalo – takvi predmeti vam ne trebaju.

Ako do sada dotični komad niste odnijeli kod šnajderice, vrijeme je da ga poklonite ili bacite.

Odjeća s rupicama, mrljama ili ona koja se razvukla – u smeće

Svi mi imamo onaj omiljeni komad kojeg smo toliko nosili da se ili razvukao, ili ima negdje rupicu, a o mrljama koje ne možemo da operemo da ne govorimo.

Nažalost, koliko god vam taj komad bio drag, vrijeme je da ga zamijenite boljim.

Odjeća u kojoj se osjećate loše

Bilo da je pojedini komad povezan s nekom lošom uspomenom ili se u njemu osjećate naduveno, zdepasto ili jednostavno loše - otarasite ga se.

Odjeća treba da nam uvijek popravi raspoloženje, digne nas kada je dan loš i bude najbolji prijatelj našem samopouzdanju. Ako to ne radi, vrijeme je da je se riješite.

Bonus video: