Džemperi na moderan način: Šik i toplo - ne može bolje

Klasični i inovativni načini za slojevite kombinacije sa džemperom

11869 pregleda 26 reakcija 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Slojevite odjevne kombinacije sa džemperom su najlakši način da preko jeseni i zime ostanete ušuškani i šik. Postoji bezbroj načina da kombinujete džemper sa ostatkom garderobe. U vašem ormaru bi trebalo da se nađu džemperi sa V i okruglim izrezima, kardigani, pletene rolke i prsluci.

džemperi
foto: Pinterest

Poželjno je uložiti u džempere od vune i kašmira, jer bolje griu, kvalitetniji su i duže traju – samo ih čuvajte od moljaca. I pamučni džemperi mogu biti veoma prijatni. Svakako, pletivu se rado vraćamo svake jeseni i nosimo ga sve do kasnog proleća, zato nikad nije loša ideja pronaći novi način za kombinovanje džempera.

džemperi
foto: Pinterest

Ovakve klasične i inovativne načine za slojevite kombinacije sa džemperom, ove sezone predlaže Wannabe magazin.

Džemper na V-izrez + prugasta košulja

Počnimo sa klasičnom kombinacijom koju iz dana u dan nosimo na posao. Prugasta košulja je neizostavan dio poslovne odjeće, a u zimskom ruhu je nosimo uz džemper na V-izrez. Slojeviti autfit bez greške, koji 'radi' sa svim bojama džempera.

Blejzer + kardigan

Svoju standardnu kombinaciju pamučne majice i blejzera uvedite u hladne dane dodavanjem još jednog sloja – toplog kardigana. Osim što vas grije, ovaj spoj izgleda moderno i šik.

Oversize džemper + džemper preko ramena

Pletivo na pletivo? Djeluje pretjerano, ali modni svijet je “odlijepio” za takvim kombinacijama ove sezone. Poigrajte se bojama i veličinama – preko oversize džempera nabacite još jedan džemper, vezan na ramenima – trenutno je to vrlo aktuelan pristup.

Prugasti džemper + bijela košulja

Ako ste prošle godine kupili prugasti džemper, ove jeseni i zime nosite ga uz klasičnu bijelu košulju. U donjem dijelu možete nositi više varijanti: mini-suknja, crne poslovne pantalone, farmerke, bijele pantalone…

Rolka + košulja + blejzer + džemper preko ramena

Evo predloga koji sadrži nekoliko slojeva, maštovito iskombinovanih. Temelj je pletena rolka, preko koje dolaze dva odjevna komada koja se nose otkopčana – košulja i blejzer. Dodatni džemper preko ramena je stvar izbora – možete ga nabaciti ukoliko vam se dopada da budete u koraku sa trendovima.

Džemper “puf” rukava + prsluk

Ako imate džemper sa “puf” ili zvonastim rukavima, dodatno ćete ih naglasiti uz prsluk. Možete iskoristiti čak lanene prsluke koji su ovog ljeta bili u trendu.

Džemper sa rol kragnom + svilena marama

Laka slojevita kombinacija sa džemperom koji vam možda nije pao na pamet. Za romantični efekat, stilizujte džemper sa rol-kragnom (ili bez) pomoću svilene marame, koju ćete vezati u ženstvenu mašnu.

Kratki džemper + lepršava haljina

Kraći džemperi i lepršave haljine su idealan način da ljetnje odjevne komade nosite tokom jeseni i zime. Dodajte hulahopke i duboke čizme, kao i kaput ili kožnu jaknu i - gotovo.

Košulja-haljina + džemper preko ramena

Druga opcija slojevitih autfita sa džemperom i haljinom je spoj ležerne košulja-haljine i pulovera preko ramena. Definitivno je za nešto toplije dane, a uz Ugg čizme izgledaće veoma moderno.

Korset + kardigan

Još jedna kombinacija koja vam možda ne bi odmah pala na pamet – preko korseta obucite kardigan. Ovaj spoj udobnog i seksi je neočekivan, a najbolje izgleda uz džins, koji tu nesvakidašnju kombinaciju malo “smiruje”.

Bonus video: