Kakav kaput odgovara vašoj građi? Ako ste sitni, visoki…

Bez obzira da li ste sitnije građe, imate veće poprsje ili ste obdareni oblinama, postoje modeli koji će vam pomoći da izgledate fantastično tokom cijele zime.

5380 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: minimagazin.info
Ilustracija, Foto: minimagazin.info

Zimski kaput veoma je vrijedna i isplativa investicija i jednom kada ga nabavite, nosićete ga više sezona. Međutim, kako odabrati model koji vam najbolje odgovara?

Ako ste sitnije građe, birajte kraći kaput

kaput
foto: minimagazin.info

Budući da ste sitnije građe, svakako ne bi trebalo da izgledate kao da ste “nestali” u tkanini pa je iz tog razloga kraći kaput idealan za vaš oblik tijela. Takođe, on će vam pomoći i da izgledate proporcionalno, a ne kao dijete koje se igra oblačenja.

Ako ste visoki, birajte predimenzionirani kaput

kaput
foto: minimagazin.info

Malo duži i širi kaput idealan je za visoke dame. Kaput čija dužina seže do ili tik iznad koljena idealan je za dame koje su visoke 1.75 m i više. Zapravo, jedini model koji bi trebalo da izbjegavate je kratki kaput, jer on može “pokvariti” proporciju tijelo-noge.

Ako imate šira ramena, birajte kaput bez kragne

kaput
foto: minimagazin.info

Ženstvene linije modela bez kragne uravnotežuju široka ramena istovremeno izgledajući veoma moderno i elegantno. Što je model duži to će više vizuelno izdužiti ruke i torzo i skrenuti pažnju sa ramena.

Ako imate figuru pješčanog sata, birajte kaput sa pojasom

kaput
foto: minimagazin.info

Ukoliko ste dama koja ima obline, a što znači i da imate figuru pješčanog sata, birajte modele koji imaju pojas, jer upravo ti modeli kaputa mogu vam pomoći da na najlaskaviji način definišete struk. Pored toga, A oblik koji se stvara kod ovog modela pomoći će i vašim kukovima da izgledaju vizuelno manji.

Ako imate veće poprsje, birajte kaput sa V izrezom

kaput
foto: minimagazin.info

Pored činjenice da je veoma mala vjerovatnoća da će se pomijerati ili 'razmicati' na predjelu grudi, kaput sa V izrezom usmjerava pažnju na donji dio tijela, vizuelno vas smanjujući u predjelu grudi. Kako bi se najbolje kreirala dužina, birajte ravnije modele koji sežu tik ispod kukova.

Ako imate jabučasti oblik tijela, birajte kaput sa širokim reverima

kaput
foto: minimagazin.info

Ovdje je cilj da skrenete pažnju sa središnjeg dijela tijela te da je usmjerite na poprsje. Birajte modele koji “prikrivaju” problematično područje, a ne dodaju volumen – one koji sežu (otprilike) do sredine butne kosti, jer oni najbolje stvaraju iluziju vitkog izgleda, piše: minimagazin.info

Bonus video: