Voljeli ga ili ne: Stari način nošenja farmerica ponovo je u modi

Djevojke koje prate, a nekad i diktiraju modu, već je osvojio zaboravljeni trend nošenja teksasa. Vraća se na velika vrata

25162 pregleda 27 reakcija 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinerest
Ilustracija, Foto: Pinerest

Godina na zalasku bila je vrlo blagonaklona prema farmericama i teksasu uopšteno, a takav trend nastavlja da dominira modnom scenom i u narednim mjesecima

Od vrećastih modela inspirisanih kargo pantalonama do verzija niskog struka koje evociraju nulte godine, 2023. godinu obilježili su brojni povratnički modeli farmerica, čijoj ćemo popularnosti nesumnjivo svjedočiti i u kalendarskoj godini pred nama.

frmerice
foto: Pinerest

Među novim-starim siluetama farmerica kakve posljednjih mjeseci uvjerljivo drmaju modnom scenom, pojavljuje se pomalo zaboravljeni denim trend koji će, po mišljenju brojnih, 'eksplodirati' u narednim mjesecima, piše tportal.

frmerice
foto: Pinerest

Ovoga puta nije riječ o silueti farmerica iz 90-ih ili 2000-ih s kojima su se dizajnerski brendovi zabavljali skidajući prašinu, već o načinu nošenja farmerica koji je bio vrlo popularan početkom 10-ih godina.

frmerice
foto: Pinerest

Riječ je o podvrnutom porubu koji je, više od praktičnog i brzog načina skraćivanja farmerica, a u posljednjoj deceniji je postao način afirmacije ličnog stila.

frmerice
foto: Pinerest

Posljednjih sedmica u modnim prodavnicama ponovno se pojavljuju farmerice s namjerno podvrnutim krajevima, koje su dizajneri osmislili kao takve. Nose ukus onoga što bi mogao biti prvi veći teksas trend u novoj godini.

frmerice
foto: Pinerest

Detalj podvrnutih nogavica sada je vrlo širok i najpoželjniji na farmericama širih nogavica.

frmerice
foto: Pinerest

Dužina nogavica diktira način nošenja. Verzije koje sežu do gležnja kombinuju se s cipelama s kaiševima, bezvremenim čizmama na petu sa špic vrhom ili minijaturnom 'kitten' petom za trendi izgled.

frmerice
foto: Pinerest

Ako zavrnute nogavice padaju na stopala, mogu se nositi uz pregršt trendi modela obuće, od baletanki do retro patika i mokasina.

Bonus video: