Hit: Ovakvi pramenovi mogu vam trajati i čitavu godinu

'Teasylights' pramenovi suptilno posvjetljuju kosu i daje rezultate koji izgledaju prirodno

3896 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/hairbylexidawn
Ilustracija, Foto: Instagram/hairbylexidawn

Proizvodi koji posvjetljuju kosu dajući joj prirodan izgled “in” su već decenijama. Pričamo o onim pramenovima koji podsjećaju na izgled nježno osunčane kose. 'Teasylights' je najnovija tehnika pramenova čiji je cilj da se postignu nježni, zlatni pramenovi prirodnog izgleda. Šta je to 'teasylights' tehnika, šta je čini jedinstvenom i kako je održavati saznajte u nastavku.

Što je 'teasylights' tehnika?

'Teasylights' je tehnika koja se koristi za naglašavanje pramenova i prirodno stapanje s ostatkom kose. Metoda je popularna zbog svojih prirodnih rezultata. Idealan klijent za 'teasylights' je neko čija je kosa dovoljno zdrava da podnese proces posvjetljivanja.

kosa
foto: Shutterstock

Previše obrađena ili loše njegovana kosa može doživjeti ozbiljno lomljenje pri pokušaju postizanja viših i hladnijih nivoa 'teasylight' plavuše. Ali, oni sa zdravom kosom mogu očekivati prirodan izgled koji nije potrebno održavati i koji dopunjava njihovu osnovnu boju kose, piše Journal.hr.

Kako se postiže ovaj izgled?

Ključna komponenta za postizanje 'teasylights' pramenova je kroz začešljavanje ili “teasing” tehniku. Povlačenje pramenova pomaže da se ublaži prelaz između obojene i prirodne kose. Ovi pramenovi obično se stvaraju na tankim, isprepletanim područjima koja se počešljaju prije nanošenja posvjetljivača kako bi se postigao nježan i osunčan efekat.

Koliko dugo traju?

Slično drugim tehnikama pramenova, 'teasylights' obično traju oko 6-8 sedmica. To, naravno, zavisi od rasta kose svake osobe i održavanja kod kuće. Ako vaš životni stil ne dopušta često održavanje u salonu, vjeruje se da mogu izdržati i do godinu dana. 'Teasylights' imaju tendenciju da postupno blijede i lijepo se stapaju s prirodnom bojom kose dok izrasta.

Kako ih održavati?

Koristite šampone i regeneratore bez sulfata i redovno nanosite tretmane za regeneraciju ili maske kako biste dubinski nahranili kosu. Upotrijebite odgovarajuću četku i uvijek počnite da češljate od krajeva prema tjemenu. Smanjite upotrebu uređaja za oblikovanje kose i upotrijebite sredstva za zaštitu prije bilo kakvog izlaganja toploti.

Bonus video: