Đurđić dobitnica Srebrnog Oskara za modu za 2023.

Đurđić je prvi dizajner iz Crne Gore, a i regiona koja je nominovana, ali i koja je dobitnica prestižne modne nagrade

3019 pregleda 36 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Modna dizajnerka Milena Đurđić dobitnica je Srebrnog Oskara za modu za 2023. godinu u Rimu.

Kako je saopšteno, umjetnički direktor "Oscar della Moda", Steven G. Torrisi, odlučio je da Đurđić dodijeli srebrnu nagradu "Oscar della Moda" za 2023. godinu.

Ceremonija dodjeljivanja nagrade održaće se u Rimu, 17. decembra u Palati antičke umjetnosti "Spazio Novecento".

Događaj "Oscar della Moda" ima tradiciju dugu deset godina, a svake godine se na osnovu detaljnog istraživanja, pregleda, ocjena i rada dizajnera, za ovu nagradu nominuju 24 dizajnera iz različitih zemalja.

Đurđić je prvi dizajner iz Crne Gore, a i regiona koja je nominovana, ali i koja je dobitnica prestižne modne nagrade.

Nakon tri osvojene modne nagrade na domaćoj sceni - Montenegro Fashion week - Excellence in fashion, Montenegro Fashion Week - kolekcija "Grubo vrijeme" proglašena i dobitnik specijalne nagrade za najbolju kolekciju u poslednjih deset godina, Exclusive Awards 2023 - Nagrada za doprinos promociji crnogorske modne scene, četvrtom, internacionalnom, opravdala je titulu "crnogorske ambasadorke u svijetu" i još jednom prezentovala Crnu Goru kao zemlju koja ide rame uz rame sa svjetskim modnim scenama.

Oscar della Moda ima ekskluzivnu saradnju sa televizijom RAI koji je i medijski pokrovitelj, a pored ove medijske kuće događaj će pratiti i prenositi Fashion TV, Mediaset, TV Cinema, kao i mnogi internacionalni modni magazini.

Neki od prethodnih nagrađivanih dizajnera su Laura Biagiotti, Alviero Martini, Rocco Baroco...

Bonus video: