Nezaobilazna je: Kako sportsku odjeću uklopiti u dnevne kombinacije

U pitanju su kombinacije različitih stilova, što nam daje prostor da se igramo, ali i da stavimo udobnost na prvo mjesto

2325 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Sportska odjeća, poznata kao 'athleisure', odavno se ne nosi samo u teretani. Sada su odjevni komadi poput helanki, bomber jakni, dukseva i trenerki sastavni deo mnogih najboljih svakodnevnih modnih izdanja. Kombinacije sa sportskom odjećom na taj način spajaju modu i udobnost.

'Athleisure' su godinama nosile manekenke između revija i tako definisale ovaj stil , ali je pandemija je učinila sportsku odjeću popularnim izborom za dnevne autfite. Preko noći, ona je zauzela čitav dio naših ormara u koji je odjednom vrijedjelo ulagati.

Sportska odjeća može biti pouzdana osnova za vašu svakodnevnu garderobu. Supermodeli poput Kendall Jenner i Hailey Bieber pokazuju da se može stilizovati na mnogo zanimljivih načina. U pitanju su kombinacije različitih stilova, što nam daje prostor da se igramo, ali i da stavimo udobnost na prvo mjesto, piše Wannabe magazine.

Evo nekoliko ideja sa sportskom odjećom autfita koji vam mogu biti inspiracija.

Oversize blejzer + duks

Spoj koji je veoma popularan i rado ga nose modne influenserke, ali i poznate zvijezde poput Hailey Bieber. Duks sa kapuljačom obucite uz omiljeni oversize blejzer, a uz to će sjajno izgledati i trendi patike.

Sportska bomber jakna + džins

Sportske bomber jakne su odlične za pravljenje kontrastnih autfita, zato su veoma korisne – i kad idete na trening i u grad. Ležerna i udobna kombinacija je sportska jakna i farmerke, posebno modeli sa širokim nogavicama.

Oversize duks kao haljina

Sportski odjevni komad u koji uvek vredi uložiti je duži duks, koji ćete moći da nosite kao haljinu. Stilizacija ovog komada može biti zabavna – od istaknutih čarapa, dokoljenica, patika, čizama ili aksesoara poput kape ili kačketa.

Kačket kao šik modni dodatak

moda
foto: Pinterest

Kačket je odavno postao šik modni detalj, a gotovo svi veliki brendovi u ponudi imaju modele koji brzo postanu veoma popularni.. Predstavlja savršeno rješenje za dane kad vam frizura nije po volji ili kad god vam treba detalj da poveže čitavu kombinaciju.

Helanke + kožna jakna

Helanke i kožna jakna, posebno bajkerski ili predimenzionirani modeli, idealno idu zajedno. Dodajte udobni duks ili topli džemper, kao i detalje kojima možete da iskažete svoj stil.

Dugi kaput + duks

Zanimljiva igra proporcija kreira se spajanjem dugog kaputa koji seže ispod koljena i sportskog duksa. U ovakvoj kombinaciji zaista možete ići bilo gdje, jer je maksimalno udobna, a pritom uređena sa stilom.

Još nekoliko kombinacija pogledajte u nastavku.

moda
foto: Pinterest
moda
foto: Pinterest
moda
foto: Pinterest
moda
foto: Pinterest
moda
foto: Pinterest
moda
foto: Pinterest
moda
foto: Pinterest
moda
foto: Pinterest

Bonus video: