Nikad ne izlazi iz mode: Hit je kaput kakav su nosile naše bake

Vječno trendi, istovremeno jednostavan i upečatljiv, kaput sa decentnom šarom riblje kosti odgovara samouvjerenim i sofisticiranim ženama

7454 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Ako još niste nabavili kvalitetan kaput, krajnje je vreme da to promijenite, a ako želite nešto što će trajati i ostati moderno zauvijek – ovo je savršen izbor

Dobro krojen kaput jedan je od glavnih imperativa upečatljivog i elegantnog stila tokom jeseni i zime, a ako pratite Armanijeve instrukcije i kupite onaj koji vam savršeno odgovara – može biti najvažniji dio vašeg izgleda u hladnim danima.

kaputi
foto: Pinterest

Kaputi su uvijek u modi, a dobra vijest je što su neki od njih savršenog dizajna da se trendovi mijenjaju minimalno, pa su manje-više slični modeli aktuelni svake sezone. Ipak, ima kaputa koji se posebno izdvajaju.

Suptilni kamel kaputi sjajan su način da postignete sofisticiran izgled, pepito dezen je odlična opcija ako biste unijeli malo dinamike u svoj stil, dok je uzorak 'riblje kosti' možda i najefektniji jer je spoj jednostavnog i upečatljivog, piše Glossy.

kaputi
foto: Pinterest

Ova upečatljiva šara potiče iz Italije, a u svijetu je poznata kao 'Herringbone pattern'.

kaputi
foto: Pinterest

Popularizovana je za vrijeme Drugog svjetskog rata, prije svega u odjevnim predmetima namijenjenim muškarcima – najkvalitetnijim odijelima od vune i prefinjenim kaputima. Međutim, vremenom se dezen riblje kosti 'ušunjao' i u modu namenjenu damama, kao jedan od alata modnog izraza samouvjerenih i sofisticiranih žena koja ruše stereotipe.

kaputi
foto: Pinterest

Prošle godine je kaput sa ovim dezenom bio dio ženske kolekcije brenda Massimo Dutti, a ove godine je dio Zarine ponude.

kaputi
foto: Pinterest

Otkako su postali popularni, nije bilo perioda u kojima su takvi kaputi bili 'demode' i sjajan su način da pruže otmen izgled i daju sasvim novu novu notu elegancije jednostavnom stajlingu.

kaputi
foto: Pinterest

Oni su veoma svedeni, ali nisu jednobojni i dosadni, a odličan su izbor i u dugoj i u kratkoj varijanti.

kaputi
foto: Pinterest

Bonus video: