Tajne stilizovanja: Ne morate uložiti ni cent za bolji izgled

Trikovi za stilizovanje modnih influenserki su pravo blago jer vam pomažu da u jednom potezu, i bez troška, obnovite svoju garderobu

6432 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Ovih dana, trendovi dolaze i odlaze brže nego ikad. Postalo je pravi izazov da shvatite u koji dio odjeće ili obuće vrijedi uložiti, kako ih uklopiti u gardedobu, a da ne potrošite bogatstvo i uopšte – kako da formirate svoju garderobu, a da ne izgledate kao da ste van modnih tokova.

Nemoguće je usvojiti svaku viralnu estetiku, tako da svi moramo da pronađemo suptilne načine da osvježimo svoj stil, a da ga ne mijenjamo iz korijena. Kroz suptilne tajne mode, odlično nas vodi novi viralni trend: 'wearing vs styling' (nošenje ili stilizovanje). Modne influenserke otkrivaju nam svoje trikove kako da osvježimo staru garderobu bez mnogo ulaganja. Najklasičniji mogući autfiti, koji podrazumijevaju stroge osnovne komade, postaju prepoznatljiv, upečatljiv stil, piše Lepota i zdravlje.

odjeća
foto: Pinterest

Ovaj fenomen nas ohrabruje da prihvatimo našu postojeću garderobu i namjerno kupujemo bezvremenske osnovne stvari, a da nam izgled ostane inspirativan i stilski bez premca. Ako se pitate koji su trikovi za stilizovanje modnih influenserki stvarno vrijedni isprobavanja, na pravom ste mjestu – samo nastavite da skrolujete.

Osvježite svoju torbu

Ako imate klasičnu kožnu tašnu, najbolji način da je učinite savremenom i da joj produžite život jeste da je osvježite.

odjeća
foto: Pinterest

Obratite pažnju na trendi modne dodatke: ešarpe, nove kaiševe, privjeske za tašne, broševe… Kada joj dodate neki lični prizvuk, vi više ne nosite tašnu, već je stilizujete.

odjeća
foto: Pinterest

Budite maksimalista kada je nakit u pitanju

Nakit nosite uvijek. To su vaše omiljene malene minđuše za svaki dan, tanušna narukvica oko zgloba desne ruke koju ste dobile na poklon ili lančić koji stoji zarobljen ispod majice. Sada je vrijeme da svoj nakit i stilizujete, onako kako to čine influenserke.

odjeća
foto: Pinterest

Dodajte slojeve nakita, tako da se on vidi i da preuzme primat nad običnom crnom majicom. Ideja je da se slojevi i miješaju i to intuitivno – nema pravila. Mogućnosti su beskrajne, a čak i u sadašnjoj eri tihog luksuza, uzbudljiva mješavina nakita ostaje uzbudljiva.

odjeća
foto: Pinterest

Ako više volite da bude jednostavno, razmislite o miješanju srebra i zlata, što će unijeti dubinu u vašu priču o nakitu. Iako nije ništa novo, djeluje personalizovano i moderno.

Dodajte kožni kaiš

Kaiš uvijek podiže izgled, čak i kada nosite omiljenu rolku i farmerke. Najlakši način da izgled ostane usklađen i ujednačen jeste da kaiš uklopite sa torbom i cipelama.

odjeća
foto: Pinterest

Kaiševi mogu učiniti farmerke i majicu modernijim, uglancati pantalone i donijeti teksturu haljini.

Pažljivo birajte boje

Najbolji utisak, tvrde influenserke, postižete ako kombinujete samo dvije boje. Nijanse mogu da odstupaju, možete ih pažljivo uklapati, ali nemojte odstupati od pravila dvije boje.

odjeća
foto: Pinterest

Ovi trikovi modnih influenserki sprječavaju da izgledate neuredno. Recimo, možete da uparite crni džemper sa izblijedjelim crnim teksasom, smeđim čizmama, smeđom torbicom i smeđim kaputom.

Džemper preko ramena

Trikovi za stilizovanje modnih influenserki mogu učiniti da odmah izgledate kao da ste kombinaciju birale danima – vezivanje džempera oko ramena je klasičan pripremni potez koji stvara višeslojni efekat.

odjeća
foto: Pinterest

Takođe možete da eksperimentišete sa različitim načinima vezivanja džempera – oko ramena, preko oba ramena, oko struka…

Uparite čarape sa obućom

Bez obzira da li volite robusne cipele ili nježne baletanke, dobar par čarapa može učiniti da vaša obuća – i kompletan autfit – izgledaju usklađenije. Mokasine uvijek izgledaju 'cool', a sa čarapama izgledaju malo elegantnije i zanimljivije.

odjeća
foto: Pinterest

Čarape su takođe odličan način da unesete malu i moćnu crtu boje u neutralnu odjeću.

odjeća
foto: Pinterest

Nagovještaj crvene, nebesko plave, tamnoplave, šumsko zelene ili metalik boje na čarapama može prevesti vaš izgled na teritoriju stilski upečatljivih modnih kombinacija.

odjeća
foto: Pinterest

Budite kreativni sa slojevima

Raslojavanje je možda najstariji i najlakši trik i nikada ne omane da autfit učini zanimljivijim.

odjeća
foto: Pinterest

Kada je u pitanju slojevitost, važno je da uskladimo boje i teksture kako bismo zaista povezali modno izdanje.

odjeća
foto: Pinterest

Bonus video: