Iako je primamljivo: Ove stvari nemojte kupovati na sniženju

Iako su sniženja odlična prilika da obnovimo garderobu po povoljnijim cijenama, niže cijene često dovedu do toga da kupimo komade koji na kraju skupljaju prašinu na dnu našeg ormara

5565 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Naime, povoljna cijena nikako ne smije da bude jedini razlog za kupovinu. I dok sniženja stvarno jesu kao stvorena za kupovinu nekih modnih klasika, neku odjeću ipak je bolje zaobilaziti.

U nastavku Zadovoljna izdvaja savjete modnih stručnjaka šta je ipak bolje preskočiti na sniženjima.

Na sniženjima nemojte kupovati:

1. Odjeću koja vam je mala

Sigurno se među vama kriju mnogi koji su barem jednom na sniženju kupili komad odjeće neodgovarajuće veličine, s planom da jednog dana u njega i stanu. Istina je da su šanse velike da će taj premali komad odjeće stajati i čekati na smanjenje broja kilograma. U svakom slučaju, ako vam je nešto preusko, bolje je preskočiti kupovinu.

odjeća
foto: Shutterstock

2. Nešto što nikako nije u vašem stilu

Naletjeli ste na komad koji se nikako ne uklapa u vaš stil, ali je na velikom sniženju pa se rodila ideja da biste trebali da ga kupite. Ipak nemojte. Iako nas niske cijene dovode u iskušenje da kupimo nešto što inače ne nosimo, velika je vjerovatnoća da ćete završiti s nečim što uopšte nećete nositi.

3. Više istih ili sličnih stvari koje već imate

Kada je u pitanju odjeća, često se držimo naše sigurne zone pa na sniženjima volimo da gomilamo komade slične onima koje već imamo. Iako je dobro držati se svog stila, ipak vam ne treba deset istih ili vrlo sličnih košulja ili bijelih majica. Jedan od ciljeva pri kupovini bilo čega neka vam bude i mogućnost kreiranja novih kombinacija koje su u skladu s vašim stilom.

4. Sve što je neudobno

odjeća
foto: Shutterstock

Ako vam nešto nije udobno, obući ćete to jednom ili nijednom. Kupovanje neudobne odjeće je bacanje novca. Ako vas nešto grebe, žulja, teško se zakopčava... ili vam predstavlja bilo koji drugi problem, zaobiđite taj komad. Stvari se neće promijeniti u budućnosti, a samo ćete potrošiti novac i zatrpati ormar.

5. Stvari koje ne možete da zamislite kao dio svojih kombinacija

Ako vam se nešto učini zgodnim, ali ne možete u glavi da vizualizujete kombinaciju u koju biste taj komad uklopili, bolje da ga preskočite. Ako vas muči način kako nešto stilizovati, shvatite to kao znak da se radi o artiklu koji neće funkcionisati s ostatkom vaše garderobe.

Bonus video: