Pripreme za proljeće: Vladaće ovih osam trendova

Za većinu popularnih komada odjeće ne morate čekati visoke temperature

14785 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Manje od dva mjeseca dijeli nas od prvog dana proljeća. Trendovi za topliji dio godine već su tema zaljubljenica u modu, a jedno od mjesta na kojem mnoge žene traže modnu inspiraciju jeste i Instagram.

Modne influencerke već nose neke od najvećih trendova koji će obilježiti razdoblje pred nama. Riječ je o odjevnim komadima za koje ne treba čekati visoke temperature da biste ih nosili.

Osam modnih trendova koji već vladaju Instagramom, a izabrala ih je stranica Zadovoljna pogledajte u nastavku:

1. Topovi spuštenih ramena

U nadolazećem razdoblju topova spuštenih ramena biće svuda. Nosiće se uz midi suknje, pantalone širokih nogavica i kratke pantalone koje će biti još jedan veliki trend.

2. Sive farmerice

Sive farmerice biće hit proljeća, ali i ostatka zime. Svjetlije od crnih, a jednako svestrane kao plave, sive farmerke vladaće modnim izdanjima.

3. Kratke pantalone

Guste hulahopke u kombinaciji s kratkim pantalonama su jedan, već sada nosiv, trend. Kožnii modeli, tvid, vuna... svi materijali dolaze u obzir i izgledaju fantastično.

4. Bijele hulahopke (i sve bijelo)

Na nedavno održanoj reviji, modna kuća Chanel najavila je dominaciju bijele boje. Jedan od vizualno najdominantnijih elemenata svakako su bile bijele hulahopke, koje će biti veliki trend u nadolazećem periodu, i to kao dio potpuno bijelih kombinacija.

5. Midi suknje

Midi suknje uvijek su popularne, ali sada će, ako je to moguće, biti još popularnije. Nosiće se modeli od satena, kargo midi suknje, teksas-suknje...

6. Pantalone cigaret-kroja

Uži modeli pantalona opet će dobiti svoje mjesto u garderobama zaljubljenica u modu. Cigaret-kroj obilježiće razdoblje pred nama, a popularan je s razlogom. Prema mišljenju modnih stručnjaka, to je jedini model pantalona koji vam treba kada želite da izgledate elegantno.

7. Uske haljine bez naramenica

Uske haljine bez naramenica vrhunac su modernog minimalizma. Dok ne dođemo u dio godine u kojem ih možete nositi same, uparite ih sa sakoom ili ispod njih obucite košulju.

8. 'Slingback' cipele

'Slingback' cipele bit će hit cipele. Ove modele s otvorenom petom nosite uz sve - suknje, farmerice, haljine... Ako odaberete udoban model, s petom visokom tek nekoliko centimetara, možete ih nositi uvijek i svugdje.

Bonus video: