Obično ih nose bake: Sada su ovakve čarape apsolutni hit

Nekonformističke dizajne obilježavaju ni manje ni više nego crne najlon dokoljenice. Zanimljivost?

11138 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: instagram/ssquinxs
Ilustracija, Foto: instagram/ssquinxs

Jasno je da su čarape modni dodatak svake sezone koji podiže svaku kombinaciju na sljedeći nivo iskustva čineći je znatno promišljenijom i stilski dinamičnijom. Maniju crvenih hulahopki zamijenile su sive, a bijele su samo podstakle učvršćivanje baletske estetike.

Uprkos velikom izboru i različitim varijacijama na temu, jedan specifičan izbor istakao se kao dominantan. Crne najlon dokoljenice su jedan od najpopularnijih modnih dodataka koji ćemo viđati (i) ovog proljeća, a za to je zaslužan modni dizajner John Galliano, piše Journal.rs.

Nedavno održana revija brenda Maison Margiela napravila je svojevrsnu pometnju na modnoj sceni s obzirom na to da smo svjedočili grandioznom povratku visoke mode i nadrealističkog izraza koji njeguje praktičnost i oslanja se isključivo na dramaturški prikaz realnosti. Pored korseta u kojima se gotovo ne diše i naglašenih silueta, Journal je detektovao je još jedan imperativ koji Galliano nameće kroz nekoliko prethodnih kolekcija.

Zvanice su takođe implementirale ovaj komad u svoje lukavo stilizovane kombinacije.

Živimo u vremenu kada je teško razaznati da li je trend nastao u redovima influensera ili pak na samim pistama. Bilo kako bilo, crne najlon dokoljenice uveliko su neizostavan element svakodnevne odjeće, a sa čime ih kombinujemo? Izbor je… pa, širok. Mokasine? Može. Patike? Uveliko se diskutovalo o tome. Jedan od atraktivnijih načina stilizovanja je uparivanje sa leopard printom, bilo da je riječ o obući ili pak košulji, sakou ili bundi.

Bonus video: