Stilski trikovi: Njujorčanke uvijek izgledaju mladoliko zbog ovih sitnica

Stilski trikovi Njujorčanki postali su poznati širom svijeta. Gdje drugo se toliko pažnje obraća na modne dodatke nego na Menhetnu?

9612 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Nedjelja mode u Njujorku uvijek pruža sjajnu inspiraciju. I nije riječ samo o pistama visoke mode, stilistima i brendovima – pričamo o trikovima koji su primjenjivi u svakodnevnom životu. Njujorčanke daju uvid u to kako da izgledamo stilski i mladoliko kuda god da krenemo ovog proljeća, piše Lepota i zdravlje.

Svijetle boje

Kada govorimo o odjeći koja je moderna i koju vole Njujorčanke, možemo se (između ostalog) osvrnuti na izbor boja. Njujorčanke rado biraju svijetle boje jer tako svom izgledu pružaju sofisticiranost i svježinu.

odjeća
foto: Pinterest

Od čisto bijele do bež ili slonovače, postoji širok izbor svijetlih tonova koje lako možemo da uklopimo u našu garderobu.

odjeća
foto: Pinterest

Uopšteno govoreći, svijetle boje reflektuju više svjetlosti od tamnih boja, što može osvijetliti lice i dati mu svježiji, blistaviji izgled. Dakle, svijetli tonovi čine nas odmornijim i mladolikijim.

odjeća
foto: Pinterest

Važan je i psihološki utisak – svijetle boje povezujemo sa čistotom, nevinošću i mladošću.

Modni dodaci

Konačno, svijetle boje su veoma raznovrsne i mogu se kombinovati sa nekom lakoćom. Pošto su neutralni tonovi, izgledaju sjajno sa drugim živopisnijim bojama (kao što su crvena i narandžasta), a takođe mogu savršeno da koegzistiraju sa svim vrstama dezena (kao što su životinjski motivi ili karo).

odjeća
foto: Pinterest

A to znači sledeće: smjeli i zaista trendi aksesoari. Najbolji dio u održavanju jednostavnosti odeće, a Njujorčanke se služe geslom 'neka bude jednostavno', je mogućnost da osnovne komade začinite smjelim dodacima. Žene iz Njujorka uvijek odvoje vrijeme da pomno izaberu cipele, torbu i nakit koji najbolje odgovaraju njihovom raspoloženju ili poslu koji imaju da obave tog dana.

odjeća
foto: Pinterest

Zamijenite minđuše, a svoju običnu crnu kožnu tašnu upadljivim komadom. Neka bude upadljivo.

Frizura

Žene Njujorka jasno stavljaju do znanja da je ključ njihovog stila smjelost i sposobnost kombinovanja. I dobra frizura. Sjećate li se kultne scene kada Keri Bredšo objašnjava da nijedna žena sa Menhetna ne nosi gumicu za kosu?

odjeća
foto: Pinterest

Njujorčanke su savršeno jasne da ne možete izgledati kao osoba sa stilom ako vam je kosa u rasulu. Zato, neka to bude visoki rep, ali neka bude uredan. Ne izlazite iz kuće bez frizure.

odjeća
foto: Pinterest

Bonus video: