Zastarjela su: Modna pravila koja treba kršiti

Došlo je vrijeme da prestanemo da slijedimo određena modna pravila koja su decenijama bila na vrhu liste glavnih modnih tabua

4120 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Moda je ranije bila mnogo striktnija i kršenje određenih „pravila“ bila je prava jeres. Srećom, stvari su danas potpuno drugačije. A kršenje modnih pravila postalo je uobičajeno. Kao rezultate imamo fenomenalne kreacije…

1. Prije nego što izađete iz kuće, uklonite posljednju stvar koju ste na sebe stavili

Vrijeme je da zaboravimo na ovu mantru prošlog vijeka i izbliza pogledamo najnovije revije sa poslednjih nedelja mode. Chanel, Gucci, Balmain – pokušajte da zamislite ove kolekcije bez impresivnog asortimana modnih dodataka.

Čokeri, broševi, neobični šeširi, velike torbe na ramenu u kompletu sa torbama oko struka – sve ovo danas samo ukazuje na to da je vrijeme za ovo pravilo prošlo.

2. Crveno i roze nije dobra ideja

Ova kombinacija boja nekada je bila na prilično lošem glasu u svijetu mode. Neki smatraju da je previše vulgarna, dok drugi čvrsto vjeruju da samo modno neosviještene osobe mogu da rizikuju i istovremeno nose obje boje. Ne slušajte ih.

odjeća
foto: Pinterest

Ustvari, sve je potpuno drugačije: kombinacija ovih boja danas izgleda svježe i originalno. Garantovano ćete dobiti mnogo pažnje (da li je to loše?) ako uparite crvenu i ružičastu kako treba. Plus - zapamtite da obje boje imaju ogroman raspon nijansi – slobodno eksperimentišite, piše Lepota i zdravlje.

3. Mornarsko plava i crna je greška

Potpuno ignorišite pravilo da se plavo i crno ne slažu. Realnost je da je ovo jedna od najlaskavijih kombinacija boja. Mješavina tamno plave i crne je šik i odlična je kombinacija za večernji izlazak.

odjeća
foto: Pinterest

Po prvi put, pomenuta kombinacija se masovno pojavila u kolekcijama Miu Miu, Gucci i Prabal Gurung za sezonu jesen-zima 2012. Mnogima se veoma dopala nova kombinacija boja koja je postala pravi primjer visoke mode koja je izašla na ulice.

4. Ne treba miješati različite dezene

Još jedno modno pravilo koje je otišlo u zaborav. Kombinovani dezeni kao jedinstveni trend izgledaju nevjerovatno cool. Kombinujte odjevne komade različitih dezena i izgledaće te kao ikona ulične mode sa Milanske nedelje mode.

odjeća
foto: Pinterest

Profesionalci znaju kako da kombinuju složene printove, a početnici bi trebalo da krenu sa nečim jednostavnijim, na primjer, miješanjem animal printova ili jednostavno da kombinuju zebra dezen sa cvjetnom torbicom.

5. Crveni karmin ne treba nositi danju – rezervisan je za veče

Dugo vremena je vladalo pravilo da crveni ruž treba nositi samo noću. Srećom, i to pravilo je pošlost.

odjeća
foto: Pinterest

Nema ničeg lošeg u nošenju prelijepog crvenog karmina danju. Ipak, ne zaboravite na zlatno pravilo: izaberite jednu stvar – istaknite ili usne ili uči. Neka preostala šminka bude što prirodnija.

Bonus video: