Suknje će vladati tokom proljeća i ljeta: Providne, bakine...

Jedan od najpopularnijih odjevnih komada za naredne mjesece svakako su suknje čija će vladavina trajati sve do jeseni

12287 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/sofiamcoelho
Ilustracija, Foto: Instagram/sofiamcoelho

Kao i svake godine do sada, i ova sezona ima svoje najtraženije trendi modele. Među aktualnim modnim trendovima svako može pronaći ponešto za svoj modni izrazj.

Kargo suknja

Prošle godine su izrazito bilo popularne takozvane kargo pantalone sa džepovima na nogavicama. Ovog proljeća tu su slične suknje. Riječ je o kargo varijanti, odnosno suknjama koje su ukrašene džepovima, kaiševima, izraženim porubima, odnosno svim onim detaljima koje inače vežemo uz radničku odjeću.

Ove suknje se mogu kombinovati uz jednako robusne detalje, poput bajkerskih čizama, ali isto tako izvrsno stoje i uz ženstvenije komade – slobodno se poigrajte sa stilski suprotnim odjevnim predmetima, piše Novi list.

Providne suknje

Providne suknje su vladale na gotovo svim nedjeljama mode i to ne samo na pisti nego i na ulici. Preko Prade do Givenchy – dizajnerske kuće su ovaj komad stavile u prvi plan. Ove suknje su redom napravljene od nježnog materijala i često ukrašene elegantnim šljokicama.

Kako biste ublažili utisak, providne suknje nosite uz ležernije komade, poput pamučnih majica ili velikog blejzera. Izvrsno idu uz patike. Ako želite da ih nosite za večernje prilike, poigrajte se s najlonkama i čarapama.

Balon suknja

Balon suknja, mnogima poznata i kao “puf” suknja, bila je izuzetno popularna tokom 2000-tih, zato je bilo samo pitanje vremena kada će se opet vratiti. U pitanju su voluminozni modeli koji su uski oko struka te idu u istaknuti A kroj.

I dok su se nekad ove suknje nosite uz uske topove, danas ih trendseterke nose uz jednako široke gornje dijelove. Fantastično se slažu uz rokerske komade.

Bakina suknja

Takozvane bakine suknje već vladaju proljećnim kombinacijama. U pitanju su pretežno suknje midi dužine koje svojim uzorcima, bojama i materijalima asociraju na suknje koje su nekad nosile naše bake.

suknja
foto: Instagram/sofiamcoelho

Kako ne biste u ovim suknjama djelovali previše “baka style”, kombinujte ih uz moderne odjevne predmete, poput kožne jakne i popularnih šarenih patika.

Teksas suknja

Prošle godine su bile popularne maksi suknje od teksasa, ali ovog proljeća je krilatica “što kraće to bolje”. Mini teksas suknje su jedan od najtraženijih komada, posebno ako imaju preklop i aludiraju na školske uniforme.

Ove suknje se izvrsno slažu uz sportske komade. Nećete pogriješiti ako nosite teksas od glave do pete.

Bonus video: