Cvijeće i proljeće su neodvojivi: Evo kako nositi cvjetni dezen

Cvjetni dezen za proljeće nije revolucionaran – ali se nosi stalno

5613 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterestterest
Ilustracija, Foto: Pinterestterest

Modni komadi cvjetnog dezena su prosto obavezni za proljećnu sezonu, pa ih nikako ne možemo zaobići.

Stilisti Wannabe magazina su pronašli košulje, haljine, suknje, torbe, sandale cvjetnog dezena – baš sve što vam je potrebno za proljećno osvježenje ormara. Ono što je najbolje u vezi sa cvjetnim dezenom je to što postoji mnoštvo varijanti ovog printa, u svim mogućim bojama, sa svim mogućim motivima cvijeća – od krupnih do sitnijih, od klasičnih do neobičnih.

Cvjetni dezen najčešće nosimo na bluzama i haljinama, a nekako se često uklapa sa ženstvenim, romantičnim krojevima ili detaljima u vidu karnera. Nešto u vezi sa cvjetnim dezenom u odijevanju nas inspiriše na lepršavost, prozračnost i boho stil – zato ima puno komada baš takve estetike.

Za one koji nisu ljubitelji smjelih dezena, tu su komadi sa minimalističkim i svedenim prikazom cvijeća. Koliko god tamne boje nosili i voljeli, kad dođe lijepo vrijeme, treba da pružite šansu nešto veselijim motivima, jer možda otkrijete nešto novo o sebi i svom stilu odijevanja. Možda će vas baš ovakvi komadi cvjetnog dezena inspirisati da zasijate ovog proljeća.Nikad dovoljno cipela, a ove sandale sa cvjetnim motivima će sigurno ulepšati svaku haljinu. Kaiševi od tkanine koji se vezuju oko članka izgledaju posebno nježno i romantično.

sandale
foto: Promo stranice

Mini-haljina donosi cvjetni dezen na moderan način – na upečatljivoj nijansi zelene krupni motivi cvetova su efektan kontrast.

haljina
foto: Promo

Maksi-haljina ukrašena karnerima, idealna je za svadbe koje vas čekaju ovog proljeća i leta. Romantična i suptilno seksepilna, stvorena je za posebne prilike.

odjeća
foto: Promo

Karneri će biti sve popularniji u narednim mjesecima. Veoma šik izgledaju na bluzi, kojom možete osvježiti poslovni garderober.

odjeća
foto: Promo

Ukoliko niste ljubitelj floralnih dezena, ova Calvin Klein košulja ih donosi na veoma suptilan način, a vjerujemo da će se lijepo kombinovati sa džinsom.

odjeća
foto: Promo

Košulju tropskih, živih boja možete upariti sa bikinijem, a to je zapravo najbolji način da nosite cvjetni dezen – na odmoru uz koktel na plaži.

odjeća
foto: Promo

Najzad, torbica u boji sezone, na kojoj je cvetni dezen prikazan na orginalan način. Efektna, a lako uklopljiva, ova torba će se sigurno istaći u svakoj modnoj kombinaciji.

odjeća
foto: Promo

Bonus video: