Top 6 modela: Najpopularnije patike ove sezone

Jednom kad pronađete savršene patike, nosićete ih svaki dan, pa je neophodno da kupite par koji ćete obožavati

15302 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/signorinasara_
Ilustracija, Foto: Instagram/signorinasara_

Najpopularnije patike su brz i lak način da budete u trendu. Patike su neophodnost i, realno gledano, obuća u kojoj mnoge osobe provode najviše vremena, zato je važno da odgovaraju vašem ukusu, ali i da idu u korak sa aktuelnim trendovima.

Patike često predstavljaju odraz vremena, a nerijetko tokom određenog perioda dominira jedan model koji baš svi žele da imaju. Recimo, to su nekada bile bele Converse patike, odnosno, bijele starke, dok je danas to nesumnjivo Adidas Samba model.

Međutim, uprkos tome što su i dalje veoma popularne, Adidas Samba patike dobijaju oštru konkurenciju. Trenutno, njihova alternativa, koja se takođe masovno nosi, jeste model New Balance patika, koje važi za izuzetno udoban.

Takođe, sada su u usponu još jedne patike retro izgleda, koje su oživljene u novom ruhu – Puma Palermo. Njihovo lice je pop zvijezda Dua Lipa, pa to sigurno pomaže da postanu izbor mnogih djevojaka širom svijeta.

Kvalitetne patike su elegantne, trendi i udobne, dobro se kombinuju, uklapaju se u vašu garderobu i trebalo bi da vam potraju nekoliko sezona.

Stilisti Wannabe magazina su odabrali šest modela koji se trenutno najčešće nose.

Adidas Samba

Vjerovatno je i vaša baka čula da su Adidas Samba najtraženije patike na svijetu, a često su i tema rasprava na društvenim mrežama, jer ih apsolutno svi nose. Njihov starinski izgled, kao i moć da se uklope u razne stilove, čine ih izrazito poželjnim.

patike
foto: Pinterest/promo stranice

Puma Palermo (N Selection)

Patike koje su “za petama” Samba modelu su Puma Palermo, a posebno je popularna verzija u tirkiznoj i pink boji. Takođe izgledaju retro i cool, a brzo “podižu” najklasičnije odjevne kombinacije. Puma Palermo su prvi put debitovale prije oko 40 godina, kao dio specijalne serije patika koje odaju počast najpoznatijim evropskim gradovima. Bile su veoma popularne među fudbalerima.

patike
foto: Pinterest/promo stranice

New Balance 530 (Remiks)

Ovo je model poznat po udobnosti i pomalo “grubom” sportskom izgledu. Bilo da ih nosite na trčanje, ili u grad, izgledaće besprijekorno.

patike
foto: Pinterest/promo stranice

New Balance BBW550 (Buzz Sneakers)

New Balance model koji je postao klasika jeste BBW550. Zanimljivo je da su lansirane 1989. godine i da su ih prvobitno nosili košarkaši. Najpopularnije su u zeleno-bijeloj nijansi koja se lako stapa sa svim što obučete.

patike
foto: Pinterest/promo stranice

Nike Dunk Low Next Nature (Buzz Sneakers)

Prije dominacije Samba modela, vladale su Nike Dunk Low, a njihova popularnost i dalje ne posustaje. Verzija u pastelnim bojama, idealna je za proljeće.

patike
foto: Pinterest/promo stranice

Converse Chuck Taylor All Star Lift

Moderna verzija kultnih Chuck Taylor patika ima platformu, kao i simpatične detalje u vidu vezenih trešnjica – a šta više govori “proljeće” od toga? Ovo su patike koje ćete nositi uz sve proljećne haljine i suknje.

patike
foto: Pinterest/promo stranice

Bonus video: